Ничиите деца: Да помогнем на Огнян да вземе живота в ръцете си!

1
Младежът се нуждае от средства за първите стъпки в живота си след като напусне социалния дом в Каспичан
Младежът се нуждае от средства за първите стъпки в живота си след като напусне социалния дом в Каспичан

Младежът се нуждае от средства за първите стъпки в живота си след като напусне социалния дом в Каспичан

На къде отиват след като завършат средното си образование възпитаниците от социалните институции?

Сега е момента да се замислим на къде отиват ничиите деца, отгледани в социалните институции в страната, които нямат дом, нямат близки и роднини и тепърва им предстои да се сблъскат сами с живота? Това е въпрос, който е важно месеци преди напускането им на социалния център да си зададем и да търсим отговори за да могат тези младежи и девойки да имат един по – успешен старт в самостоятелният им начин на живот, пише Слави Михайлов - председател на УС на Националното сдружение на сираците в България в писмо до редакцията на Dunavomost.

Стотици са примерите през годините на неуспелите момичета и момчета, които не могат да се реализират пълноценно! Националното сдружение на сираците в България в лицето на Председателя на Сдружението Слави Михайлов води интензивни разговори с ръководителите на Центрове за настаняване от семеен тип, които тепърва ще трябва да изпратят възпитаници, отгледани и възпитавани в ръководените от тях институции. Такъв е примерът и на 19-годишният младеж Огнян Михайлов от ЦНСТ „Слънце“ град Каспичан, обл. Шумен.

Младежът през месец май ще завърши успешно средното си образование в СУ „Панайот Волов“ град Каспичан и след абитуриентския си бал ще трябва да напусне социалната институция. От проведените разговори с Огнян разбираме, че той има желание сега докато е в ЦНСТ да завърши шофьорски курсове, което ще му даде възможност да бъде още по-успешен при намирането си на работа освен средното образование, което ще придобие. Огромното желание на Огнян е да остане в Каспичан и там да се реализира. Причина за желанието му да остане в малкия град е средата, в която е отраснал и отгледан и това, че има по – малък брат и сестра, които също са настанени за отглеждане в Центъра за настаняване от семеен тип, където в момента пребивава, както и приятели и добра среда с която да общува. Важно е да се отбележи, че между него и по-малките му брат и сестра има силна емоционална връзка и са превързани един към друг.

Добри хора, тук е момента да Ви помоля горещо заедно да се обединим и да помогнем на един младеж да има ясен път в самостоятелния му начин на живота. Молим Ви горещо да помогнете на първо време със средства необходими за започването на шофьорски курс на младежа сега, още докато е в социалния център, молим горещо Ръководството на община Каспичан да окаже съдействие и подкрепа, чрез осигуряването на общинско жилище, където да живее Огнян Михайлов.

Силно се надяваме момчето да започне работа в голямо предприятие в града за производство на фаянс за да може да посреща нуждите си като наем, режийни разходи, храна и най – важното да е близо до своите брат и сестра за да не се прекъсва силната емоционална връзка между тях. Имам уверението на Екипът на Центъра в лицето на Директорката г-жа Виолета Иванова, че полагат неимоверни усилия момчето да не остане на улицата и от морална гледна точка ще му бъде оказана всякаква подкрепа според възможностите да може да има успешен старт в живота.

Всеки, който може да помогне със средства на Огнян Михайлов за шофьорските курсове и за средства за първите стъпки в живота може да се свърже лично с Директорката на Центъра г-жа Виолета Иванова на телефон 0895/706040.

Вярваме, че доброто го има в нас и ще допринесем с общи усилия съдбата на един младеж да тръгне към по-добро!

БЛАГОДАРИМ ВИ!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари