Невероятни места на Земята, които наистина съществуват

0
Поразителни архитектурни проекти създадени от природата
Поразителни архитектурни проекти създадени от природата

Поразителни архитектурни проекти създадени от природата

Фантастичните земи могат да се видят не само в невъобразими сънища и виртуални игри, но и в реалния живот.

Ще ви запознаем с няколко невероятни места, които наистина съществуват.

Поразително мащабни архитектурни проекти са създадени от природата, най-блестящият художник и скулптор. 

Каньонът на антилопата в САЩ

В югозападната част на Съединените щати, в северната част на Аризона, индианското племе навахо охранява своите земи, така че за да влезете на тяхна територия, където се намират два каньона, трябва да платите такса. Придружени от задължителен водач, ще навлезете в световноизвестните Долен и Горен каньон на Антилопата. Това име те получават поради кадифеночервените стени, напомнящи кожата на животно. По време на дъждове е забранено влизането в естествените пукнатини, тъй като има опасност от бързо наводнение. Но именно на дъждовете трябва да сме благодарни за това природно чудо.

 

места

места

Пясъчните пукнатини в скалите по време на мусоните са напълно наводнени, а водата, бавно течаща надолу, образува грациозни релефни линии вътре в скалите. За да видите известните лъчи на светлината, пробиващи през пролуката, трябва да отидете през лятото в слънчево време. И тогава за вас ще се отвори свят от невероятни цветове, от всички нюанси на розово до лилаво и синьо. Наистина, това е от онези места, които най-много радват окото.

Zhāngyè Guójiā Dìzhìgōngyuán скали в Китай

Многоцветните планини в китайския национален парк Zhāngyè Guójiā Dìzhìgōngyuán (張掖國家地質公園) приличат на огромно одеяло, изтъкано от изкусни майсторки. Формирането на този необикновен пейзаж датира от стотици хиляди векове. Червен пясък, седиментни скали и минерали образувт сякаш многоцветна тревна торта.

места

места

И поради движението на тектоничните плочи и под въздействието на околната среда, бившето дъно на огромен резервоар придобива съвременния си вид. Можете да видите гладки, остри скали, стигащи на няколко десетки метра от дървени палуби, които са построени специално за туристи.

Това е само едно от невероятни места в Китай.

Розовите езера Ретба в Сенегал и Хилиер в Австралия

На планетата има няколко гигантски езера и места, пълни с ярко розова вода. Те са обединени не само от привидно изкуствен цвят, напомнящ розов коктейл със сметана, но и от произхода на водата. Езерата са обитавани от най-древните микроорганизми, цианобактерии, появили се на Земята преди 3,5 милиарда години. 

Те са единствените способни на фотосинтеза и даряват водата с розов цвят. Ето защо розовото може да се счита за най-древния цвят на нашата планета. Ретба и Хилър са ярки представители на това земно чудо. Наситеността на цвета зависи от времето на деня, облачността и силата на вятъра. Идвайки повече от веднъж, можете да видите езерата в различни нюанси: праскова, сьомга, мека череша или малина-ягода. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари