Неустойчиво време ни чака до старта на астрономическото лято

1
През първия уикенд на месеца над страната преминава студен атмосферен фронт
През първия уикенд на месеца над страната преминава студен атмосферен фронт

През първия уикенд на месеца над страната преминава студен атмосферен фронт

В началото на месеца времето все още е неустойчиво и поне в Западна България ще се запази такова до старта на астрономическото лято на 21 юни, предава NOVA. През първия уикенд на месеца над страната преминава студен атмосферен фронт с временно интензивни валежи, гръмотевични бури и резки усилвания на вятъра.

В събота още в ранните часове вали в Северозападна България. В хода на денонощието валежният фронт ще обхваща западната, централна и североизточна част на страната. За кратко в някои райони ще паднат значителни количества дъжд с риск от локални наводнения. Ще има условия за мощна гръмотевична активност и градушки. Без валежи, но с променлива и разкъсваща се облачност в събота ще останат областите по крайбрежието и на Югоизток. Дневните температури ще са между 22 и 27-28 градуса с по-високи стойности в източните райони.

През нощта и в неделя процесите ще се ограничат около планините и предпланинските части на Западна и Централна България. Гръмотевичната активност ще намалее и ще ограничи зоните с риск от градушка. На много места в източната половина на страната ще се показва слънцето. Температурите слабо ще се понижат до дневни стойности в интервала 21-26 градуса.

От 5 юни нататък седмицата ще започне с по-динамично време в понеделник - отново със следобедни гръмотевични валежи около планините в Западна и Централна България. Около средата на периода облачността ще е с чести разкъсвания, валежите - по-оскъдни и предимно около западните планински масиви. С приближаването на почивните дни отново ще има предпоставки за по-мощни следобедни процеси с валежи и гръмотевици. През периода температурите ще са без резки аномалии. Дневните стойности ще се движат между 22 и 27-28 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари