Студен фронт смъква температурите

1
Очакват се краткотрайни гръмотевични валежи с риск от градушка
Очакват се краткотрайни гръмотевични валежи с риск от градушка

Очакват се краткотрайни гръмотевични валежи с риск от градушка

Еньовден ще е преобладаващо слънчев и горещ с дневни температури от 30 до 36-37 градуса, предава NOVA. В часовете следобед и вечерта обаче, над страната ще премине студен атмосферен фронт. На изток ще остане слънчево с лека следобедна облачност. В западната половина на страната ще се развиват локални гръмотевични бури с резки пориви на вятъра, краткотраен интензивен валеж с потенциал за градушка.

В неделя ще усетим прохлада - дневните температури в Западна и Централна България ще се понижат с 5-6 градуса. Горещо ще остане в източните райони и най-вече на югоизток.

Призори до обяд облаците на запад ще са повече с възможни валежи. В източните райони ще се показва слънцето. Следобед и вечерта динамиката на студения фронт ще засегне почти цялата страна с краткотрайни гръмотевични валежи с риск от градушка. Встрани от тези процеси ще остане само Южното Черноморие.

В понеделник валежите ще се ограничат предимно в планинските райони. Вторникът ще е преобладаващо слънчев. В средата на седмицата отново ще има неустойчивост с краткотрайни следобедни гръмотевични превалявания.

След леко понижение в западната половина на страната в понеделник, дневните температури отново ще догонят летните стойности около и над 30 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари