Нетипичните симптоми на КОВИД-19

48
Оказва се, че вирусът продължава да изненадва лекарите и учените, които го изследват
Оказва се, че вирусът продължава да изненадва лекарите и учените, които го изследват

Всички вече знаят, че при коронавирусна инфекция температурата на човек се повишава, наблюдават се проблеми с дишането и други

Лекарите от Великобритания обаче са открили някои нетипични симптоми, за които малко хора говорят, но те могат да станат категорични признаци на инфекция.

Първо се появяват кожни обриви, наречени „пръсти на COVID-19“. По краката и ръцете се наблюдава зачервяване, подобно на измръзване. За цялото тяло могат да се появят червени петна и малки подутини. Някои пациенти са имали червени и сини шарки по телата си.

На второ място, човек страда от липса на кислород, въпреки че самият той не подозира това. Органите започват да получават недостатъчно и в резултат работата им се нарушава. Нашият мозък консумира по-голямата част от кислорода, така че е възможно психично разстройство и като цяло нарушение на мозъка.

Трето, проблеми с очите. Много пациенти са забелязали промяна в цвета на очната мембрана от бяла до червена. Понякога очите са сълзели. Учените свързват дразненето на очите с влиянието на вируса върху ACE2 рецепторите, чрез които инфекцията попада в белите дробове, червата, бъбреците и т.н., пише zdrave.to

Четвърто, чести стомашно-чревни разстройства. Пациентите страдат от диария, гадене, повръщане. Апетитът почти винаги изчезва.

Пето, загуба на коса, свързана с телогенен отток. Това е състояние на скалпа, което се характеризира с загуба на коса.

Когато нивата на стрес са високи, тялото започва да поддържа основни жизненоважни функции, които не включват косата, каза Сюзън Маси от Медицинския център Wexner на държавния университет в Охайо. Ниската плътност на косата понякога продължава дори след възстановяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук