Нешка Робева: Бях се отчаяла от народа си през последните 12 години!

1
И да има грешки, промяната е крачка напред - дано тези млади хора успеят, заяви тя
И да има грешки, промяната е крачка напред - дано тези млади хора успеят, заяви тя Снимка: Дарик радио

Дори и да има грешки и несполуки, дори и да сме се излъгали с новите управляващи, промяната, която се случи в България е крачка напред в развитието на страната.

Това коментира в ефира на Дарик радио Нешка Робева.

Революциите се правят от младите и е важно те да успеят, защото по думите ѝ най-страшното, което се случи през последните 12 години е простащината и апатията сред българите.

Сто на сто ще има грешки, ще има хора, които въпреки цялото си желание няма да съумеят да постигнат нещо, ще има и смени, но аз искренно се надявам тези млади хора да успеят и да дадат надежда, че нещо се променя”, каза в интервю за предаването „Реактивно” Нешка Робева.

„Бях се отчаяла от народа си през последните 12 години”

Според нея няма как да стане по-лошо от това, което новата власт е наследила. „В тези 12 години се бях отчаяла от народа си, защото не може простащината да се просмуче до такава степен в нашия народ. Те едва ли не да наричат бащицата този, който без свян ги ограбва и опростачи. Каква перспектива виждаха те в това – не мърдай, че ако мръднеш ще стане по-зле, това ли беше?”, каза легендарната треньорка.

Дори и да сме се излъгали в тях, пак ще бъде крачка напред. Е, ако народът реши да върне старото, значи това си е заслужил – да живее в кочината, но аз не вярвам”, каза още тя.

За революциите, корупцията и търпението на българите

Нешка Робева подчерта, че революциите не ги правят старите, правят ги младите. „Също така вярвам, че ако до тези млади стои твърдо президентът, в което аз не виждам нищо лошо – да помага, да съветва, да подкрепя, тогава България ще е направила една огромна крачка напред”, допълни Робева.

Корупция винаги ще има, тя не е само във високите етажи, тя е просмукана в народа. Всички ние гледаме навсякъде да минем метър, не е ли така”, коментира още Нешка Робева.

Според нея новите управляващи трябва да се изправят пред народа и както след Втората световна война японският премиер обещава на народа си, че след една година ще имат по една паничка ориз на ден, а след две години – по две, така и те трябва да кажат на българите, че с магическа стъпка нищо не става.

Ние търпяхме и с търпението сме толерирали корупцията. Сега ще трябва да търпим, но трябва и да виждаме крачка след крачка как се борят с тази корупция”, заяви Нешка Робева.

Пандемията не ни направи по-добри хора

Човечеството минава през различни изпитания – ако не си научим уроците, ще ни се дават по-тежки уроци. Бях убедена, че при това нещастие хората ще станат по-добри. Не, не станаха по-добри, сподели още тя.

Според нея в пандемията и ваксините сме намерили още един повод да се противопоставяме. „Лечението на човека се строи върху неговата вяра – така че тези, които вярват, да приемат тази ваксина. А тези които не вярват, да не го правят, но не трябва да застават един срещу друг”, допълни Нешка Робева. Тя подчерта, че не е срещу ваксините, но е срещу този начин на живот и това здравеопазване, което ни поставя на първо място по смъртност в Европа и без пандемия.

Нешка Робева призна, че все по-трудно разбира обществото. „Все по-малко и по-малко започвам хората и все повече ми харесва да живея отделена от напрежението и от мелницата, която върти човечеството. Живеейки с природата и животните далеч от града, откривам и добри хора”, разказа тя.

За успехите на „златните момичета” и гимнастиката след тях

Нешка Робева призова новата власт да подкрепи с ясна държавна политика масовия спорт и треньорите, защото това е инвестиция в здравето на нацията. Легендарната треньорка по художествена гимнастика коментира и успехите на „златните момичета”, които тази година станаха олимпийски шампионки.

В правилника на художествената гимнастика има непрекъснато промени. Това, което е хубаво, че Весела Димитрова остава треньор на националния отбор. Това явно е човек, който е белязан от Бога”, каза Нешка Робева.

Тя призна, че е следила отдалеч работата на предишния ансамбъл, но е силно впечатлена от интелекта и скромността на момичетата. Това, заедно с таланта е необходимо за изграждането на шампиони, напомни тя.

Дано Весела има същия късмет да създаде такъв отбор и тогава успехът ще се потвърди. Но дори и да не се потвърди, там се работи. Ние ще се радваме на успехите им – няма значение дали ще ги наричаме платинени или диамантени, това са български момичета и това е най-големият комплимент за България”, подчерта Нешка Робева.

Тя призова да посрещнем Рождество и Новата година с тази вяра, че човек предполага, но Бог разполага. Да вярваме, че колкото и чернилка да сме натрупали, колкото и безверие, има и над нас сили, които могат да променят най-неочаквано нещата. И да пожелая на всички да учим и да си научим уроците, каза още тя.

Чуйте част от коментара й, слушайте и цялото интервю с Нешка Робева за предаването "Реактивно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари