Непълнолетна майка се венча в съда

0
Непълнолетна майка се венча в съда

Непълнолетна ромка с пеленаче на ръце бе омъжена в районния съд в Пещера, след като повече от година живяла с избраника си от местната ромска махала, съобщава „Монитор”.

Шестнадесетгодишната майка получила разрешение от магистратите да сключи граждански брак, след като преди месец от незаконната й любовна връзка на бял свят се появило момиченце. Двамата млади и преди искали да заживеят законно под един покрив, но пречка да вдигнат традиционна сватба по техните обичаи била възрастта на кандидат-булката.

За да могат да се грижат за дъщеричката си, Георги и Цанка подали молба до районните съдии в родопското градче и те им разрешили да се врекат във вярност пред Темида. Свидетел на бракосъчетанието стана майката на младоженката, която потвърди, че двамата млади се обичали от година и искали да бъдат семейство, в резултат на което създали и детето си.

Бабата потвърди съгласието си дъщеря й да стане съпруга на Георги, който бил работлив и добре се грижел за нея. Възражение срещу новосъздаденото семейство не направиха и от местната общинска дирекция “Социално подпомагане”, откъдето от “Закрила на детето” дали положително становище.

Пещерските магистрати преценили, че няма пречки да се разреши гражданският брак на Цанка и Георги и позволи на двамата роми да се оженят.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари