Нено Димов: Покажете ми друго предприятие в Русе, което е глобено с 500 000 лева!

0
Докога ще позволяваме на чужди инвеститори  да диктуват правилата в България?
Докога ще позволяваме на чужди инвеститори да диктуват правилата в България? Снимка: БГНЕС

Две мониторингови системи за контрол на въздуха вече засичат има ли замърсяване от предприятието за производство на автомобилни части "Монтюпе" в Русе, а до края на годината ще трябва фирмата да приложи още мерки по екологичното законодателство.

Увеличена аспирация за всички сърцарни машини, внедряване на биофилтри и ограничаване на емисиите от каруселите в леярните са част от мерките, които до края на годината трябва да бъдат приложени от компанията за производство на автомобилни части "Монтюпе".

Това съобщи министърът на екологията Нено Димов, който рано тази сутрин имаше среща с ръководството на фирмата. Освен това вече работят две мобилни станции - една на Регионалната екоинспекция и друга на самата фирма, които трябва да подават в реално време информация за чистотата на въздуха, предаде БНР.

Преди срещата с представители на "Монтюпе" обаче граждани на Русе изразиха недоволството си от постоянното обгазяване на града пред министър Димов.

"Докога ще позволяваме на чужди инвеститори  да диктуват правилата в България?"

"Аз не деля инвеститорите на чужди и български. Можете ли да ми покажете друго предприятие в Русе, което е глобено ефективно с 500 000 лева? Само ще кажа, че като държава и като институция само преди две седмици отново е наложена санкция на "Монтюпе". Тоест ние следим и когато има някакъв вид нарушение, защото една страна трябва да сме наясно, че икономиката трябва да се развива. От друга страна трябва да сме наясно, че тя не може да бъде за сметка на качеството на живот на гражданите", заяви Нено Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари