Спрете отровите в Русе!

5
Русенци искат чист въздух, не празни приказки
Русенци искат чист въздух, не празни приказки Видео: TVN

Негодуванието на русенци идва, след като миналата седмица министърът на околната среда и водите Нено Димов се срещна с представители на "Монтюпе" в Русе.

"Ние не искаме такъв министър, който не си върши работата. От негова страна не сме видели нищо, така че аз му пожелава една добра оставка."

Преди година и половина кмета на Русе обясняваше как тровенето на русенци трябва спре. А сега Пламен Стоилов се е скрил от обществото и никой не може да го намери. Изглежда, че от Община Русе неглижират проблема със замърсяването на въздуха и водите.

Хората негодуват срещу решението на държавата, да даде поредна отсрочка на завода, да предприеме необходимите мерки за ограничаване на разпространението на специфични органични замърсители на въздуха.

"Не може системно да ти замърсяват въздуха, водата и почвата и да казваш на този народ, че всичко е окей."

"Това е геноцид над русенци!". "Изглежда все едно, че завода е над държавата".

Именно в Русе през 1987 година се провежда първият гражданки протест срещу системното обгазяване на града от румънска страна, организиран от няколко смели жени.

Ако преди 30 години обгазяването е било от румънска страна, то днес замърсяването идва директно от чужд завод, разположен на наша територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари