Нено Димов: От абревиатурата ДСБ е останало само ДС

0
След няколко години ще се види, че и сегашните промени в Конституцията не са били удачни​, заяви бившият министър
След няколко години ще се види, че и сегашните промени в Конституцията не са били удачни​, заяви бившият министър Видео: NOVA

След няколко години ще се види, че и сегашните промени в Конституцията не са били удачни​, заяви бившият министър

Преди три години той се превърна в първия действащ министър, който беше задържан. Нено Димов прекара в ареста няколко месеца, където написа и книга за консерватизма.

"Проблемът с българската съдебна система започна още по времето на тази Конституция, която се правеше от Великото народно събрание и ако си спомняте тогава народните представители, които останаха ядро на бъдещото СДС, отказаха да гласуват, именно поради частта правосъдна система като предсказаха какво ще се случи". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS Нено Димов.

Според него промените сега в основния закон няма да са по-различни от тези, които са били направени през 2016 г. "Нека не забравяме, че Христо Иванов тогава направи закон, направи промени в Конституцията и сам той протестира срещу тях. Вярно, че не бяха приети всичките му промени, които предложи, но големият пакет, поне по неговите думи, беше приет тогава", заяви Димов.

По думите му след няколко години ще се види, че и сегашните промени в Конституцията не са били удачни. Бившият министър все пак оцени като много положителна промяната, с която парламентът ще продължи да действа и при служебно правителство, както и ограничаването на правомощията му.

Димов коментира, че на този етап не планира активно завръщане в политиката. Според Димов от абревиатурата ДСБ е останало само ДС, предвид начина, по който са подкрепили настоящия кмет на София Васил Терзиев. "Няма прилика между онова, в чието създаване съм участвал през 2003 г. и това, което се случва в момента", заяви Димов. Той каза още, че с участието на патриотичните формации в правителството на Бойко Борисов България е отстоявала повече националните си интереси. Според Димов ПП може да бъде сполетяна от съдбата на НДСВ, тъй като по думите му няма политическа идеология.

Според бившия министър ЕС се отдалечава от принципите си. Той даде пример със свободното движение на стоки и капитали, каквото по думите му в момента няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари