Ненчо Балабанов за отношенията му с Йоанна

0
Ненчо и певицата Йоанна са любовен дует не само в живота, но и на сцената и вече имат обща песен - „Дай ми време“
Ненчо и певицата Йоанна са любовен дует не само в живота, но и на сцената и вече имат обща песен - „Дай ми време“

Новият водещ на „Господари на ефира“ Ненчо Балабанов е школувал професионалните си умения в НАТФИЗ, където завършва специалност „Куклен театър“ в класа на Румен Рачев, пише вестник "Труд".

Голяма популярност му носи перфектното превъплъщение в кожата на премиера Бойко Борисов в рубриката „ФейсБойко“, която продължава да върви в шоуто на Нова ТВ. Благодарение на актьорския си талант и певческите умения той печели безапелационно третия сезон на предаването „Като две капки вода“. Играл е в сериала „Столичани в повече“ и в холивудските продукции „Живи машини“, Scorpius Gigantus и Raging Sharks.

Паралелно с другите си ангажименти Ненчо озвучава и популярни детски филми, като „Мулан“, „Мадагаскар“ и „Херкулес“. В театъра той също прави запомнящи се роли в мюзикълите „Аладин“, „Грозното пате“ и „Рибарят и неговата душа“.

С певицата Йоанна Драгнева са любовен дует не само в живота, но и на сцената и вече имат обща песен - „Дай ми време“. Ненчо има и един син - Богомил (10 г.), който е наследил неговия артистичен талант и чувството му за хумор.

- Ненчо, от две седмици си водещ на „Господари на ефира“ с Малин Кръстев, как се чувстваш?

- Много добре, удобно и комфортно. Отдавам го и на добрия избор на Джуди Халваджиян да си партнираме заедно с Малин, който е най-опитният водещ, започнал е още в началото заедно със Зуека и ми е като мастър. Малин се шегува, че е „учебна кола“ за всички ководещи, но наистина е един много добър учител. Той е носител на „Икар“, суперталантлив и много добре партнира и приема „новобранеца“, както се шегуваме. Учудващо за мен се напаснахме веднага, защото аз си мислех, че ще отнеме повече време за снимки, а се оказа, че си снимаме отраз предаване. „Господарите“ се превърна в институция, която смесва хумора със сериозната част по един елегантен, важен и интересен начин и за мен е чест и отговорност, че Маги и Джуди ми гласуваха доверие.

- В предаването коментирате и много актуални теми и събития, теб лично коя тема те вълнува най-силно в момента?

- Например темата за битките за бюджета към театрите и реформата в културната сфера. Някой би казал - хората няма какво да ядат, а вие искате да ги водите на театър или да ходят на кино да гледат бг филми, а не е така - храната ни е нужна, за да оцелеем физически, но културата и изкуството са нужни на душите ни да оцелеят. Здравеопазването, изкуството и образованието са най-важни за една държава и трябва да бъдат толерирани и трите, а не едното да е за сметка на другото.

- Песента ви с Криско „Шапка ти свалям“ стана голям хит, скоро ще издаваш ли ново парче?

- Сега направих една пролетно-лятна песен - „Рестарт“, а видеото е с колегите ми от „Като две капки вода“. Вече се въртят кадри от клипа по Нова ТВ като промо за новия сезон на шоуто. Чакам с нетърпение да видя и новите участници в „Капките“, защото знам какво е усещането и колко труд, грим, концентрация и работа по образите са нужни.

- Имаш голям опит като актьор и певец, според теб на представителите на коя от двете гилдии им е по-трудно у нас?

- На певците им е по-трудно, не че на актьорите им е лесно, но за да участваш в театрална постановка или филм не изисква вложения от твоя страна. Отиваш, избират те на кастинг и ти плащат след това - малко, но го правят, докато един певец трябва да финансира песен - текст, музика, а един хубав видеоклип знам, че варира между 15 000 и 20 000 лева. Само една песен излиза 2-3 хиляди лева, ако работиш с добри композитори и музикални инженери. Как се намират тези пари, след като после нямаш сигурност за възвращаемост, а някои от телевизиите отказват да въртят определени изпълнители. Някои музикални канали предпочитат по 10 пъти на ден да повтарят една и съща западна песен, вместо да я пуснат 4 пъти и да включат шестима български изпълнители, които са направили клип. Няма подкрепа за младите артисти, които искат и могат да творят, но им се случват спирачки от подобно естество.

- При теб успехът също не е дошъл изведнъж и сигурно ти се е налагало да работиш и за минимални хонорари?

- Парите невинаги са мерило, те идват, след като си добър. Мога да кажа, че аз в началото съм вземал 40 лева на първите ми участия, като пеех с група. Същевременно ангажиментът беше голям - изпълнявах 4 серии от по 6 песни. Всеки е минал по този път, но ако разчиташ само на това, няма как да имаш добър стандарт, тогава обаче сме били в началото на кариерата и е било добра школовка. Едновременно с това работех още 4-5 неща - водех мероприятия, правех дублаж и слава Богу, всички бяха свързани с актьорската професия. Всеки минава по този път, аз съм чел и биографията на Стинг и „Полис“ и там се разказва как в началото са свирили безплатно в клубове, а е имало и клубове, в които дори са си плащали да свирят само и само да имат контакта с публиката и да натрупат опит.

- Трите най-определящи събития за теб в живота ти?

- Първо, родителите ми и начинът, по който са ме възпитали, също така синът ми, който е на 10 години и е един прекрасен, много талантлив млад човек, както и любовта, която ме води всеки ден в правилната посока.

- С певицата Йоанна Драгнева бяхте разделени за кратко, преди отново да се съберете. Раздялата засилва ли любовта, когато осъзнаеш - какво си на път да загубиш?

- Засилва, да! Нужно е човек да си даде сметка за някои неща и да си помисли. Нашата раздяла беше поради много силно ангажирания декември и за двамата, в който нямаше как да се видим изобщо и аз си мислех, че така ще продължи постоянно, но пътувайки из България, имах време да си помисля за някои неща. Раздялата наистина засилва любовта, защото имаш време да обмислиш благините на щастието и всички хубави неща, които ти носят отношенията с любимия човек.

- Готов ли си вече за по-сериозна крачка в отношенията ви?

- Те са си достатъчно сериозни вече, а ако имаш предвид за брак и деца, има време. В момента и двамата има какво да постигаме и сме се фокусирали върху кариерите си.

- Кой е най-големият шегаджия и зевзек, когото познаваш?

- Рачков например е една взривоопасна смес от енергия - хумористичен експлозив и действително е най-големият зевзек. Сега имаше писания в жълтата преса, че сме се скарали и дуелирали с него за зрителската любов, което е голяма измишльотина. Той е един страхотен пич, както и всички водещи и няма база да се съревноваваме, всеки има своето място там. Смешни са тези писания, че сме на нож. Дори веднага след първото ми предаване двамата със Зуека ни бяха гледали с Малин и казаха: Супер сте, много добре ви се получават нещата, идеално стоите на екран.

- А кое е най-смешното нещо, което си чувал за себе си?

- Човек, ако напише Ненчо в „Гугъл“, и ще прочете суперсмешни неща - че съм някакъв Дон Жуан например, а аз не съм. Това да харесваш и да оценяваш женската красота не те прави задължително Казанова и да си с три едновременно - това са глупости и е много смешно. Например в „Шапка ти свалям“, която направихме с Криско, аз затова се включих в парчето, защото беше много хубаво и съвременно възпяване на идеалната жена.

- А ти на кого би свалил шапка?

- На българските жени като цяло свалям шапка, защото съм пообиколил по света и съм видял най-различни - е, няма по-стилна, по-красива и по-чаровна от българската жена. Съвсем сериозно говоря и това се оценява от човек, който има сетивата да го види. Сега бях в Брюксел и Виена и като гледах жени там и жените тук - няма база за сравнение.

- А какво му пречи на българина да е по-усмихнат и доволен от живота?

- Мързелът, негативизмът и мрънкането, защото българинът като цяло, въпреки че напоследък това си отива, но като цяло търси вината извън себе си. Все някой му е виновен - защо е нещастен и беден и защо страда, а това пък поражда мрънкане, недоволство, негативизъм и след него мързел и съответно няма как да се случат нещата. Мит е, че българинът е работлив. Има и такива, но парите идват впоследствие, като си обичаш работата, полагаш усилие и покажеш, че си добър. А българинът масово разсъждава - те ме лъжат, че ми плащат, аз ще ги лъжа че работя, и за толкова пари - толкова работа, а не е така. Първо се дава работата, да покажеш че си добър, чак тогава можеш да претендираш за по-висока заплата.

- Образът на Бойко Борисов освен много позитиви донесе ли ти и негативи?

- Не бих казал. За всеки е ясно, че това е едно от моите актьорски превъплъщения и слава Богу, че се получи добре и хората му се радват.

- Какво е вдъхновението за теб?

- Отдавам го на таланта, който ни е даден и на висшата сила, не мога да си го обясня по друг начин. Имал съм такива моменти, в които текстът на дадена песен ми се появява от началото до края, без да се налага после да го преправям, както бе и с „Вали“, която написах за Васил Найденов, и с моята песен „Дай ми любов“. Така човек може да усети божественото, то е във всеки един от нас и всеки един го реализира по своя си начин.

- А случвало ли се е твоят живот да бъде спасен като по чудо?

- Преди много години не предприех едно пътуване до София с мои приятели, които загинаха на път за там в катастрофа, светла им памет. Аз трябваше да бъда с тях за компания, защото те се записваха в университета и ако бях отишъл, мен също нямаше да ме има. Спомням си, че тогава майка ми ми каза: Имаш ли работа в София? А аз - ами, нямам в конкретния случай, но ще отида да се разходя. А тя - за какво ти е да биеш 300 км само за да се разходиш, да отидеш и да се върнеш същия ден? И аз се замислих, че наистина няма смисъл да бия толкова път, и се отказах. Майка ми не ме е спряла, просто ми помогна да се размисля и слава Богу, че ми даде този съвет. Имал съм и други разминавания с пътни инциденти, защото много обичам да карам мотор и вярвам, че всеки от нас има своя ангел, но е хубаво да разчита знаците, които му се пращат.

- Вярата помага ли ти?

- Винаги! Вярвам в Бог като във вселенска енергия и в нещо, което ни води. Вярвам също така, че Бог е вътре в нас и че всички ние сме едно. Това са неща, които религията или църквата, да речем, ги отрича, но аз така ги усещам. Аз съм суперфен на автора на книгата „Разговори с Бога“ - Нийл Доналд Уолш, който ще идва през май в България, и за мен вярата е наистина много важно нещо, естествено, ако е в доброто и в любовта.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари