Немска компания ще инвестира 1 милиард евро във ВЕИ у нас

0
Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще продължи до края на годината, обяви министърът на икономиката
Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще продължи до края на годината, обяви министърът на икономиката Снимка: БГНЕС

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще продължи до края на годината

Държавната помощ от 25 стотинки за горивото ще продължи до края на годината, обяви министърът на икономиката Никола Стоянов

"От това, че облага с 33% свръхпечалбата на "Лукойл", както е решено, с това, че в бюджета ще бъде внесен данък печалба от 100 млн. лева тази година, а догодина - 600-700 млн. лева, с тези пари ще се направи фонд. Този фонд ще бъде използван за помощ на най-затруднените", каза министърът в предаването "Лице в лице" по bTV.

По думите му помощта за горива и транспорт ще бъде разширена, като добави, че не е ясно кога ще има дефиниция за енергийно бедни българи.

"До две седмици подписваме меморандум с голям немски инвеститор, той ще инвестира над 1 млрд. евро във възобновяеми енергийни източници в Северозападна България. Вече имаме интерес за подобни проекти от Франция и Китай", каза още Стоянов.

Той обяви, че инвестициите се бавят, защото има липса на халета, в които компаниите да настанят техниката си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    кольо
    Немците изобщо не са нито добри нито хубави хора. Всяка нова голяма тяхна инвестиция у нас е бавна смърт за нацията. Може да звучи смешно но ще видите, че вбъдеще това ще е един от факторите.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари