Никола Стоянов: С отпадане на дерогацията може да очакваме сериозно поскъпване на горивата и дори недостиг

0
Рафинерията е технически готова да работи с неруски петрол, каза бившият министър на икономиката
Рафинерията е технически готова да работи с неруски петрол, каза бившият министър на икономиката Видео: bTV

Рафинерията е технически готова да работи с неруски петрол, каза бившият министър на икономиката

Още март започнаха тестове с неруски суров петрол и чух от политици в парламента, че технически вече имат възможност. Остава по-сериозно проблемът за логистиката, технически рафинерията е готова. Сега се изисква да поръчат навреме петрол, да осигурят логистиката, ако знаят от кога не може да се ползва руски“, каза бившият икономически министър Никола Стоянов в „Лице в лице“ по bTV.

По думите му, когато има дерогация, активна до края на следващата година, няма смисъл сега рафинерията да прави цялостна пренастройка.

С отпадане на дерогацията сега може да очакваме сериозно поскъпване на горивата и дори недостиг в началото, защото липсва необходимата логистика. Не може всеки ден да променяш, това не е детска градина. Всеки трябва да знае правилата и да се настрои към тях. Като се реши нещо, да се знае и да се работи по него“, допълни Стоянов.

По думите му служебното правителство е изисквало от „Лукойл“ да направи план за преминаването на неруски петрол.

Той коментира и обвиненията, че служебното правителство не се е възползвало от това, което предоставя дерогацията.

При започване на войната сортът „Уралс“ започва да върви надолу, но в България горивата продължават рязко нагоре и се отваря голяма дупка, която ние заварваме август – горива от 3,50 лв. Ясно се вижда как през двата служебни кабинета на Гълъб Донев горивата вървят надолу – от 3,50 до 2,30 лв. през юни. За съжаление, при кабинетът Денков отново тръгват нагоре и това показва кой е опитал да направи максималното за цените“, посочи Никола Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари