Нелегалния чейндж на пазара продължава с пълна сила!

0
От НАП са безсилни да спрат нелегалния бизнес!
От НАП са безсилни да спрат нелегалния бизнес!

В Dunavmost.bg получихме втори сигнал относно нелегална търговия с валута на Кооперативния пазар в Русе.

След подадени няколко сигнала от русенци към данъчните служби, от там се активизираха и направиха проверки с подставени лица.

Констатирана е дейност в противоречие на чл. 3 от Валутния закон, забраняващ търговията с валута без необходимото разрешително и е образувано административнонаказателно производство.

След повторна проверка от инспектори, не е засечено продължаването на нарушенията. Наложени са санкции и е издадена заповед за запечатване на търговския обект, в който е практикувано нарушението и нарушителят ще бъде лишен от право да упражнява дейност за определен период от време.

Но, днес госпожа Христова сподели с нас, че въпреки глобите, въпреки "внезапните" проверки, въпреки издадената заповед за запечатване на обекта, въпреки жалбите срещу хората извършващи тези нарушения - въпросното малко магазинче за чантички продължава нелегалната си дейност.

Ето какво ни разказа госпожа Христова: "Това, което мога да кажа е, че търговския обект към днешна дата работи и по-интересното е, че нелегалната обмяна на валута продължава с пълна сила. Очевидно ефекта от направените проверки на данъчните е абсолютно никакъв и няма държавен орган, който да спре това, след като и НАП са безсилни. Така, че се чудя до кога ще продължават тези нередности и до кога това лице ще си върти нелегалния бизнес и ще сменя валута и никой няма да може да го спре, какъв е смисъла от проверките на НАП, на икономическа полиция и така нататък?"

А ние се питаме, кога някоя институция ще заработи за нас обикновените хора?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари