Нелегални мигранти превърнаха в сметище гората в Странджа

0
Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо, алармират от ловна дружинка
Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо, алармират от ловна дружинка Снимка: БНР Бургас

Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо, алармират от ловна дружинка

Гората в Странджа е превърната в сметище от нелегално преминаващите турско-българската граница. Остава и рискът от инциденти с мигранти по време на ловните излети, предупреждават от ловните дружинки в крайграничната община Болярово.

Минаваме и намираме по 20 – 30 сака, якета, спални чували, всичко това хвърлено в гората. Хвърлят кецове, маратонки, консерви, бутилки. И всичко това, като духне вятъра, е накачено по дърветата. Гората е пълна с боклуци, просто не знам как ще се изчисти това нещо. Все едно се намираш на сметище“, разказа Иван Иванов, председател на една от дружинките в Ловно-рибарско сдружение „Странджа“, предаде БТА.

Според него мигрантският натиск не е намалял и през зимата. Много често самите ловни дружинки сигнализират граничните власти за нелегално преминали държавната граница. „Мигранти колкото искаш има, цяла вечер маршируват из гората. Обаждаме се, идват и ги прибират“, допълва Иванов.

Всички дружинки преминават специален инструктаж преди ловен излет. „Задължително да се внимава, да не се отстреля някой. Слава Богу досега нямаме такива инциденти“, каза още председателят на ловната дружинка.

Кметът на крайграничната община Болярово Христо Христов също многократно алармира за нерегламентираните сметища, образувани след преминаване на мигранти. Местната власт заедно с горски и гранични служители организираха няколко акции за почистване на горските територии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    фена на Путин
    Като няма кой да стреля по тях на месо по границата ще става и много по-зле. Това е само началото. А относно почистването, става много лесно. Запретваш ръкави, слагаш ръкавичките и вместо глиган на капака на джипа, мяташ пет чувала с боклуци и малко по малко ще ги изчите.
  • 0
    1
    dgd
    Българските песни са за гората - "Хубава си моя горо", стиховете са за гората - "Гора " Д. Дебелянов. Стана ми много криво, горчиво и тъжно от тази новина. После излязох и се разходих из града. Пълен кенеф - по кея сметища, по полянките боклуци - лятос минаваха с едни машинки - мелят всичко наред - трева, опаковки от чипс. На всяка спирка - кенеф - тези по бул. "България" бият всички рекорди, където са подлезите, под тях камара от чашки за кафе. И после вече не ми е толкова криво. Просто такива са времената. Дойде времето на боклуците, които правят боклуци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари