Не си плащаш глобите - конфискуват ти колата

0
Tова е крайна мярка, която обаче трябва да бъде предприета
Tова е крайна мярка, която обаче трябва да бъде предприета Снимка: Канал 3

Кандидатите на РБ за президент и вицепрезидент ще отидат на балотаж.

Това каза в предаването "Беновска пита" Настимир Ананиев, народен представител от РБ и заместник-председател на ДБГ. Той обяви, че е част от щаба на кандидатите за "Дондуков"- 2 от РБ.

Според него не е нонсенс това, че в момента в управлението са с ГЕРБ, а успоредно с това РБ става конкурент на хората на Бойко Борисов във вота. "Абсолютно не, това че сме коалиционни партньори не означава, че не сме конкуренти за десния избирател!", мотивира се той.

Настимир Ананиев, който е и председател на транспортната комисия в парламента заяви, че има сериозен проблем с шофьорските изпити. Той обясни, че в момента изпитите се местят в Държавната автомобилна инспекция (ДАИ), след като е имало съмнения, че в школите може да има някаква намеса. Народният представител изрази мнение, че местенето на изпитите в ДАИ може би не е най-доброто решение, но предстои да видим. Ананиев беше категоричен, че всеки трябва да се обучава по начин, по който сам избере. Самият изпит обаче трябва да е много труден и тежък за взимане.

По отношение на пътната безопасност и безразсъдното шофиране Ананиев отговори, че този проблем е негов приоритет. Той обясни, че има няколко линии, които трябва да следваме. На първо място е повишаването на глобите. Имаме проблем и със събираемостtа. В момента се предприемат много сериозни мерки от законодателна гледна точка и от МВР за повишаване на събираемостта. В това отношение като мярка може да залегне положението конфискация на превозното средство, но това е крайна мярка, която обаче трябва да бъде предприета, защото статистиката е много тежка. За миналата година сме на първо място по загинали. Той цитира статистиката до 31 август, която показва, че загиналите са малко по-малко, но за летните месеци на тази година има повече загинали, отколкото за същия период на миналата година.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари