Не си харчете парите за тези козметични продукти

2
Кремове за ръце, лакти, колена и крака - това, че за различните части на тялото трябва да използваме съвсем различни кремове, донякъде е мит. Може спокойно да използвате натурално растително масло за цялото тяло
Кремове за ръце, лакти, колена и крака - това, че за различните части на тялото трябва да използваме съвсем различни кремове, донякъде е мит. Може спокойно да използвате натурално растително масло за цялото тяло

Козметичната индустрия бълва нови и нови синтетични продукти за поддържане на женската красота

 И така щандовете в магазините се трупат с козметика, а изборът какво да си купим става все по-труден и по-труден. Но необходимо ли е всичко това предвид факта, че повечето продукти са напълно излишни и неефективни? 

Вижте съветите на привържениците на тази идея за каква козметика не си заслужава да харчим парите си, пише Actualno.com

1. Серум за възстановяване на цъфналите краища - нито един лосион или шампоан нямат способността да възстановят напълно вече нацъфтялата коса. Най-доброто решение в случая е ножицата.

2. Антицелулитен крем - жените, които са използвали само крем срещу целулита, могат да потвърдят, че от него няма друг ефект, освен омекотяване на кожата. Добрият резултат идва след изчистване на тялото от токсините, локален масаж, пиене на повече течности и диета на плодове и зеленчуци без сол.

3. Тоник за лице - почти всички жени първо почистват кожата на лицето си и след това нанасят тоник, който премахва остатъците. Истината е, че най-новите продукти за почистване отстраняват замърсяванията без следа, ето защо тоник не е необходим. В повечето случаи той само би изсушил кожата, така че спокойно може да го заместите с розова вода.

4. Душ гел - в общия случай това чудо на козметичната индустрия всъщност не е толкова полезно за кожата, тъй като съдържа диетаноламин, лаурил сулфат и парабени. По-добре използвайте натурален сапун със зехтин или етерични масла.

5. Кремове за ръце, лакти, колена и крака - това, че за различните части на тялото трябва да използваме съвсем различни кремове, донякъде е мит. Може спокойно да използвате натурално растително масло за цялото тяло.

6. Скраб за тяло - защо да си купуваме нещо, което може да си направим от естествени продукти. Смесете вътрешността на някакъв плод с малко зехтин, сол или сода и ексфолиантът е готова. Можете да използвате въображението си и всички съставки, които имате в кухнята.

7. Балсам за устни - рекламите твърдят, че устните ни остават красиви, само ако редовно използваме балсам. Но някои продукти съдържат алкохол, който изсушава кожата, което означава, че вие ​​постоянно ще използвате балсам и така кръгът се затваря. Вместо това опитайте зехтин или кокосово масло. Медът също омекотява устните перфектно.

8. Шампоан против пърхот - когато спрете да го ползвате или преминете на друг продукт, по скалпа ви отново се появява пърхот, което означава, че проблемът не е решен, а само "замаскиран". Затова опитайте да се храните здравословно, пийте повече течности и правете масаж на главата с полезни натурални масла. Пърхотът е и знак, че имате липса на витамини и минерали в тялото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари