Не, Русе не се е "чалгаризирал"!

5

СЛЕД ИЗБОРА: При тези резултати да се говори, че има победител на изборите в Русе е, меко казано, некоректно.

И не заради малката разлика между първия и втория, която, съгласете се, е нищожна. А защото гласовете на първия и втория, взети заедно, нямат и 50% от общия брой гласували.

Не, Русе не се е "чалгаризирал". 20,98% е малцинство откъдето и да го погледнеш. Това е успех за партията на Слави, но несъществен, за да се късат аристократични ризи и да се леят сълзи на съжаление от градските бохеми, пише Фронтално.

Да, Русе се дегерберизира. Тенденцията, започна от местните избори през 2019 г. и продължава със сигурни стъпки. 20,86% е все още твърде висок процент за ГЕРБ, но спадът е значим и, както изглежда, необратим.

Русе се декомунизира. Загубата на БСП е огромна и катастрофална. И там нищо не помага. Защото чугунът в главите на другарите няма да узрее. С карамфили пред Альоша и със заря на кея за Девети септември толкова.

При ДПС, разчитащо на вота от турските села и на ромското гето в Русе, резултатът е съизмерим с този от 2017 г. Т.е., нищо ново и неочаквано.

За 8-те процента на "Демократична България" трябва да се каже, че е достигнат лимитът, който трудно може да бъде надскочен без съществени промени в работата на терен. Много ли са, малко ли са осемте процента - въпросът е на гледна точка.

Избирателят "опраска" т.нар. "патриоти". Ще ни се да вярваме, че това, че ВМРО държаха Министерството на околната среда за четири години и не направиха абсолютно нищо по проблемите с въздуха на Русе при цялата власт в техните ръце, е бил водещият фактор. Така им се пада.

За политическият "Франкенщайн" - тюрлюгювечът "Изправи се! Мутри вън!", резултатът в Русе е достатъчно приличен. И логичен. Тази формация в този си формат няма бъдеще, макар сега да се възползва умело от момента.

Е, негово величество Избирателят си каза тежката дума, а тя е: властта да не отива само в едни ръце. Понеже той, Избирателят, няма пълно доверие на никого.

А това, че ланшните протести бяха подкрепяни от 67% от населението се видя много добре в резултатите. Борисов няма право да си отваря устата за власт. Той свърши тук и сега, макар да се прави на неразбрал. Мнозинството от народа не го иска.

Единственият шанс е правителство на досегашната извънпарламентарна опозиция. Всяко друго правителство би върнало отново хората на улицата и свършило безславно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари