Не избраха законния престолонаследник за крал на Тайланд

0
Принцът е помолил да му бъде дадено време, в което да скърби с тайландския народ
Принцът е помолил да му бъде дадено време, в което да скърби с тайландския народ Снимка: AP

Националното законодателно събрание (парламентът) на Тайланд приключи днешното си извънредно заседание за избор на нов монарх, без да отправи покана към наследника на покойния крал Пумипон Адулядет да се възкачи на трона.

Депутатите се събраха тази вечер (местно време) и запазиха деветминутно мълчание. Преди това парламентът свика извънредна сесия след вестта за смъртта на краля, за да избере нов монарх, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Днес няма нищо. Подготвяме се за следващите стъпки", каза пред Ройтерс Пирасак Порджит, заместник-председател на Националното законодателно събрание.

Тайландският премиер Прают Чан-оча заяви, че официалният избор на наследник на краля ще бъде направен на по-късен етап, а престолонаследникът принц Маха Ваджиралонгкорн е помолил да му бъде дадено време, в което да скърби с тайландския народ.

"Нека изчакаме подходящия момент", заяви Прают. Той заяви още, че принц Маха Ваджиралонгкорн е потвърдил, че ще изпълни задълженията си като престолонаследник след смъртта на баща си, което е сигнал за очакваното му от мнозина възкачване на престола, отбелязва Ройтерс.

"Престолонаследникът потвърди, че осъзнава дълга си и ще продължи да изпълнява задълженията си като престолонаследник".

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари