Не искам съвети от хора, които не са спестили и за едно колело!

0
За пореден път тези дни съм принуден да размишлявам за хората, които през живота си не са дали нито стотинка от собствения си джоб на обществото
За пореден път тези дни съм принуден да размишлявам за хората, които през живота си не са дали нито стотинка от собствения си джоб на обществото

"За пореден път тези дни съм принуден да размишлявам за хората, които през живота си не са дали нито стотинка от собствения си джоб на обществото, не са направили и една крачка в помощ на нуждаещи се, не са осигурили работни места и не са направили нищо, за да живеят другите по-добре. Говоря за хора, които през живота си не са спестили пари да си купят дори един велосипед, а точно такива хора сега ми дават акъл как се управлява общинският бюджет и за какво трябва да се харчат парите. Това не мога да го приема!

Критика, но градивна, бих приел от всеки. Има много хора, които са по-кадърни от мен - от тях мога да взема знания и опит, мога да се вслушам в техните съвети. Но не желая съвети и мнение от хора, на които сутрин със ставането още светът им е крив и са песимистично настроени към всяко едно нещо, към всяко едно действие не само на кмета, а и на приятели, роднини.

Тогава, когато си постигнал в живота всичко, за което си мечтал, когато американската мечта за някои е още мечта, а ти вече си я постигнал, когато си осигурил работа на 140-150 души, когато през целия си съзнателен живот си градил, да те упрекват, че правиш безвкусици и че харчиш общински пари не за това, което трябвало, когато ти сам от собствения си джоб даваш за града и общината, е най-малкото неуместно.

Аз съм извадил от собствения си джоб 20 000 лева и съм ги инвестирал във входа на града и когато някой критикува картата на България, да не забравя, че лично аз съм я платил с мои средства. Когато някой изкара от собствения си бюджет и лиши семейството си от хиляди левове, защото в момента аз не вземам заплатата, която получавам като кмет, а с нея финансирам паркове, градини и по-дребни проекти, тогава нека критикува.

Затова аз сега не мога да стоя отстрани и да гледам мълчаливо как хора, които наричам „драскачи”, критикуват, а са излезли отдавна от нашия град и не са дошли дори да го видят. Много пъти казваме да не се връщаме назад, но как да забравя миналото, когато съм заварил 40 лева в касата на Общината и 7 млн. задължения!? За една година и половина успяхме да обърнем най-важното - духа на хората в този град!

Точно в този момент, когато виждам, че целият град е променен, трима или четирима, или трийсетина души се опитват да ме учат как се прави политика и как се харчат финанси. Точно в този момент, когато съм спечелил европроекти за пътя Йоаким Груево-Стамболийски за 2, 2 млн. лв., за пътя Триводици-Стамболийски 4,2 млн. лв. , европроект за пътната мрежа в Община Стамболийски за 2 млн. лв., европроект за детската градина в Ново село - 800 хил. лв., по Енергийния фонд за 1,2 млн. лв. за поликлиниката също са одобрени. Чакаме парите за ремонт на Спортната зала.

За Стамболийски е готова схемата за градския транспорт и всеки момент ще започнат да се движат автобуси, ще има и междуградски рейсове за децата от селата, които ходят в града на училище. За една година и половина подготвихме проекти за 10 млн. евро. За една година и половина в нашата община се случи невъзможното и днес сме всепризнати за най-бързо развиващата се община в Пловдивска област. За всяко едно нещо, което се е направило, не е похарчена нито една стотинка от бюджета излишни пари."

Бел. ред. - Това е написал в социалната мрежа кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев по повод изказвания, публикувани във форуми, че харчи общински пари не за това, за което трябва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари