127 000 лева за четири месеца е взел бившият кмет на Стамболийски

21
Новият кмет на града заяви, че е заварил общината във финансов колапс
Новият кмет на града заяви, че е заварил общината във финансов колапс Снимка: Facebook

Новият кмет на града заяви, че е заварил общината във финансов колапс

Общо 127 000 лева са били наброени на бившия кмет на Стамболийски Георги Мараджиев за периода от 1 януари до 30 октомври т.г. "Изравнявали са му от стари години и така са му начислили пари към заплатата, която иначе е била в размер на 5500 лева", съобщи новият кмет на общината Петър Неделев, цитиран от вестник "24 часа". Той се хванал за главата като видял сумите, които предшественикът му е получавал. На практика месечното му възнаграждение е било 12 700 лева.

От кметовете на малки общини единствено Мараджиев се е бил с такава голяма заплата. За сравнение кметът на Пловдив получава 3300 лева.

Неделев е категоричен, че няма да запази този размер за себе си. "След Нова година ще я коригирам на около 3300 лева, за да могат и заместниците ми да получават нормални възнаграждения", каза той.

Самият Мараджиев не отговаря на обажданията.

Преди време новият кмет Неделев обяви, че е заварил общината във финансов колапс. Той обвини предишната власт, че след втория тур на изборите е освободила 56 общински служители и им изплатила по шест брутни заплати.

Бившият кмет Георги Мараджиев тогава отрече това и заяви, че в общината има достатъчно пари, за да функционира нормално.

Бюджетът на община Стамболийски е 32 млн. лв. Ако мислите, че 160 000 лева, изплатени като заплати, които са съобразени с Кодекса на труда, могат да я съборят – това звучи малко смешно", коментира той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    15
    Александър
    Те и министър имат от там! Полубългарин, полуу краинец! Гласувайте за ГРОБ и ДЕСИГУРНА БЪЛГ АРИЯ! ПРЕХОД? КЪДЕ Е,че не се сещам???
  • 7
    14
    .......
    Безсрамник!!!Мястото ти е в затвора!!!Виж си физиономията!!!Дебил такъв!!!!
  • 6
    13
    Амуджата
    Сега да конфискуват всичко и педерегата у затворо
  • 16
    12
    Снежинка
    Нямам спомен борбата за Власт да е била толкова жестока.Лесно кокала не се изпуска .Въпросния господин беше казал ,който е с мен ще е добре ако не е по пързалката .Хайде сега приятно пързаляне .
  • 5
    11
    нунчо
    Има и счетоводители в ОУ-ща които вземат по 4-5000 лв. заплати но кмета като им ги дава
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари