Обвиниха Георги Мараджиев в злоупотреба за над 2 милиона лева

0
Искат да ми навредят като партиен лидер и оттам на политическата сила, коментира кметът на Стамболийски
Искат да ми навредят като партиен лидер и оттам на политическата сила, коментира кметът на Стамболийски Снимка: Фейсбук

Искат да ми навредят като партиен лидер и оттам на политическата сила, коментира кметът на Стамболийски

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев лично се яви в пловдивската окръжна прокуратура, където му повдигнаха обвинение в злоупотреба с обществени поръчки. Става дума за няколко, проведени в периода януари 2018 – октомври 2022 година, на обща стойност 2,3 милиона лева.

"Когато започна разследването от прокуратурата говореха за злоупотреба с европейски средства. Сега се оказа, че няма такова нещо. Парите за тези поръчки са отпуснати от правителството на Бойко Борисов. Въпросните конкурсни процедури са проверявани нееднократно и не са открити нарушения", заяви той, цитиран от "24 часа".

Той е категоричен, че става дума за скалъпено обвинение. "Не съм извършил никакво престъпление. Обвинението е да се навреди на координатора за Пловдивска област на една партия и оттам на самата политическа сила", коментира кметът.

Заедно с него е обвинена и заместничката му Теодора Денева. Двамата са с парични гаранции от по 3000 лева. Мараджиев настоява това обвинение да стигне до съда, за да бъде оневинен, за да не изпадне в ситуацията на Делян Добрев, срещу когото подновиха разследване отпреди 10-ина години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари