Навсякъде, където е възможно, учебната година ще започне присъствено

0
"Написали сме в плана, че дистанционно ще излизат високите класове – 11-и и 12-и и ако трябва след това 10-и и 9-и клас“, посочи министърът на образованието
"Написали сме в плана, че дистанционно ще излизат високите класове – 11-и и 12-и и ако трябва след това 10-и и 9-и клас“, посочи министърът на образованието Снимка: БГНЕС / Архив

"Навсякъде, където е възможно, учебната година ще започне присъствено"

 Това каза министърът на образованието и науката Николай Денков при посещението си в Медицински университет – София, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Многократно обяснихме, че нашата основна грижа е максимално присъствено обучение при здрави учители, защото иначе няма как да направим присъствено обучение. Това означава, че съгласно новия подход в зависимост от това каква е ситуацията в даден град и регион ние ще позволим максимално присъствено обучение“, заяви Денков.

„Оценката за това какво предстои се прави седмица за седмица. Има доста голяма доза неопределеност. Изчакайте да наближи 15 септември. Навсякъде, където е възможно, учебната година ще започне присъствено. Поне за 1-ви клас, ако е много тежка ситуацията, ще се постараем да се видят и съберат поне в двора на училището. Ако можем, ще го направим и за останалите. Написали сме в плана, че дистанционно ще излизат високите класове – 11-и и 12-и и ако трябва след това 10-и и 9-и клас“, посочи министърът.

Поставили сме като изискване при тежка ситуация да осигурим 50% присъствие на учениците. Как ще стане това зависи от конкретните училища. Това ще бъде решавано на ниво училище със съгласуване и наша санкция“, допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари