Наводнени мазета подкопават основните на блок в Русе

0
Жители на 15-етажния блок "Лисец" от години се оплакват, че мазетата им са залети с вода
Жители на 15-етажния блок "Лисец" от години се оплакват, че мазетата им са залети с вода Видео: БНТ

Жители на 15-етажния блок "Лисец" в русенския квартал "Родина" от години се оплакват, че мазетата им са залети с вода.

Въпреки многобройните сигнали към различни институции проблемът не е решен, а хората се оплакват, че не могат да си използват мазите. Те се страхуват, че постоянните наводнения, могат да подкопаят основите на блока, предава БНТ.

Светла Иванова живее в блок "Лисец" от 40 години. Казва, че проблемът с наводняването на мазите започнал преди 10. Въпреки че тя и нейни съседи подавали сигнали до различни институции, причините за течовете са неизвестни. Наложило се да изключат и осветлението заради опасност от късо съединение.

Светла Иванова: Обърнахме си апартаментите на мази. Сама жена, не може да слезе тук. Виждате нито лампа нито нищо. Преди светеше, в мазите осветление, виждате откъде е била влагата, тухлите се ронят.

По сигнал на БНТ беше извършена проверка от екип на ВиК - Русе.

Петър Мирчев - ВиК- Русе: Проверката установи, че проблема в сградните, водопроводни отклонения, канализационното отклонение, не са предмет на жалбата, която идва от потребителя на блока. Тук нашите отклонения са в нормални експлоатационни състояния. Там тече сифона на абонатната станция, на която се отводнява долу на второто ниво.

Иван Костов - домоуправител: Инсталацията е на години, тя е рухнала, цялата инсталация. То не е само тази авария. Аварии има и в другия вход.

Оказва се обаче, че абонатната станция на блок "Лисец" е на фирма, която отдавна не съществува. Така хората от блока са принудени сами да търсят решение на проблема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари