Натоварен трафик и задръствания заради предстоящите празници

0
В следствие на засиления трафик са налице и първите катастрофи. Едната е верижна край Априлци, другата е до Тръстеник, Русенско
В следствие на засиления трафик са налице и първите катастрофи. Едната е верижна край Априлци, другата е до Тръстеник, Русенско Видео: БНТ

Пълни магазини и засилен трафик - типично предколедно настроение, независимо от ограниченията на пандемията

Очакванията, че тази година няма да има празнични пътувания не се оправдават. Задръстване имаше още от обяд по големите булеварди на София. Засилен беше и трафикът към изходите на столицата към автомагистралите "Тракия" и "Хемус".

От Пътна полиция призовават за внимателно шофиране и напомнят, че правилата трябва да се спазват. Екипи на КАТ ще има както на изходите на големите градове, така и по големите пътни артерии в страната, предава БНТ.

"Контролът ще се упражнява ежедневно във всички празнични работни дни до края на годината, като основното, което ще се контролира това са скоростните режими, задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, както и през празничните дни, знаете, че хората са предпразположени на събирания и е важно да отбележим за тях да не сядат зад волана на автомобил, употребили алкохол и наркотични вещества", обясни старши комисар Николай Крушарски.

Тази сутрин затворен за движение беше участък от магистрала "Хемус" заради пътен инцидент с един загинал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари