НАТО се събира извънредно заради войната в Украйна

0
Министрите на отбраната ще дискутират адаптацията на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО
Министрите на отбраната ще дискутират адаптацията на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО Снимка: Reuters

Министърът на отбраната на Драгомир Заков ще участва в извънредна среща на военните министри на страните-членки на Алианса, която ще се проведе днес, 16 март, в Главната квартира на НАТО в Брюксел

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Ще бъдат обсъдени редица ключови въпроси, свързани с усложнената обстановка на сигурност в контекста на кризата в Украйна и последиците за сигурността на съюзниците. Министрите на отбраната ще дискутират адаптацията на възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО.

По време на срещата ще се проведе и заседание с министрите на отбраната на Украйна, Грузия, Финландия и Швеция и върховния представител на Европейския съюз по външните работи и политика за сигурност, на което ще бъдат обсъдени продължаващата подкрепа за Украйна и отговорът на настоящата криза, посочват в съобщението от военното министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари