НАСА отложи за пореден път изстрелването на мегаракетата до Луната

0
Това се налага заради формиращата се тропическа буря Иън
Това се налага заради формиращата се тропическа буря Иън Снимка: © Reuters

Два предишни опита бяха отложени заради технически проблеми

Космическата агенция на САЩ (НАСА) отложи за пореден път изстрелването на своята мегаракета до Луната. Причината сега са неблагоприятни метеорологични условия, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

НАСА съобщи днес, че предвиденото за вторник пробно изстрелване на ракетата, която е част от очакваната с голям интерес програма "Артемис 1" ("Артемида 1"), се отлага заради формиращата се тропическа буря Иън. Това може да наложи ракетата да бъде прибрана в хангара - решение, което евентуално ще бъде взето утре.

В момента Иън се намира южно от Ямайка. Очаква се през следващите дни бурята да се засили до ураган, който да премине над Мексиканския залив и да се насочи към югоизточния американски щат Флорида. Там се намира космодрумът Кейп Канаверал, от който е планирано да бъде изстреляна ракетата.

Два предишни опита бяха отложени заради технически проблеми.

Това е най-мощната ракета, разработвана досега от НАСА. Ако първият тестови полет премине успешно, космическата агенция на САЩ ще изпрати истинска мисия през 2024 г., като по план двама астронавти трябва да стъпят на Луната през следващата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари