Напрежение в дома за слепи в София

0
Напрежение в дома за слепи в София
Хората плащат 70% от пенсиите си, а се къпят в една баня и нямат медицинско обслужване

Напрежение в столичния дом за слепи. Хората се оплакват от лоша храна, липса на денонощно медицинско обслужване и некачествен ремонт. Три години след цялостното реновиране на сградата покривът тече, асансьорът не работи, а всичките над 20 обитатели на дома са принудени да ползват една баня, за да не предизвикат наводнение.

В дома живеят над 20 предимно възрстни незрящи хора.Плащат по 70% от пенсиите си ,подлон и топла храна. От няколко месеца  кухнята  е затворена, защото не отговаря на изискванията. Храната се доставя от външна фирма.

"2 Пъти идва сурова лещата , ама дрънкаше толкова сурова. Никой не я хапна. Ама ние прасета ли сме говеда ли сме какво сме. Аз нямам нищо против да ни дават това, което ни дават, ама да го направят като хората, да го овкусят", казва Вихър Пеев. 

"Дроб сърма от бял дроб! Никой не хапна! Една жена само се излъга и повърна. Кучето го дадохме на Виър и то повърна от тази дроб сърма", казва друг живеещ в дома Даниел.

Директорката на дома е в оптуск, а докторът , който я замества не знае кой определя менюто.Жалби за качеството на храната в обшината не са подавани. Според ресорният заместник- кмет  храната  е вкусна. 

"Има хора, които се оплакват отвън,че там където живеят и немогат да се справят сами има само картофи и леща, а нашите хора се оплакват,че е само пиле. Добре ще направим всичко възможно, да има и риба", казва Албена Атанасова, зам. кмет по социалните дейности в Столична община.

Атанасова обеща проверка за качестввото на храната. Ще проучи и защо директорката не е сигнализирала, че асанссорът е повреден,както и защо всички обитатели на дома ползват само една баня.

Източник: news7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари