Напрежение около Общинския съвет в Русе

6
Основната интрига е около избора на председател на местния парламент
Основната интрига е около избора на председател на местния парламент Снимка: Facebook

Основната интрига е около избора на председател на местния парламент

Първото заседание на новия Общински съвет в Русе, което ще се проведе днес от 15:30 часа в зала „Европа“ на Доходното здание, се очертава да бъде заредено с напрежение, пише Русе Медиа. Основната интрига е около избора на председател на местния парламент, а заедно с това в залата с плакати се очаква да присъстват протестиращи за чист въздух, които да заявят пред полагащите клетва кмет на общината и общински съветници своята непримиримост към екологичните проблеми на Русе.

Преговорите около името на бъдещия председател на Общинския съвет са продължили през цялата седмица, а като кандидати се спрягат няколко души - акад. Христо Белоев от МК „БСП за България“, Рена Стефанова от ПП-ДБ, Елеонора Николова от СДС, Анатоли Станев от ИТН, Христо Попов от „Възраждане“.

Както е известно, за да се избере председател, трябват 26 гласа. Това със сигурност няма да стане при първото гласуване, което ще е тайно, тъй като е трудно 11 политически формации да се разберат кой кого да подкрепи. Дали още днес ще бъде избран председател, ще стане ясно в късния следобед.

В дневния ред на тържественото заседание ще има обръщение на областния управител Данаил Ковачев към новите общински съветници, както и обръщение на кмета на Община Русе. Общинските съветници и кметовете на общината и кметствата ще положат клетва в присъствието на ръководството на Общинската избирателна комисия. Заседанието ще се води от най-възрастния общински съветник –Богомил Тодоров от „Възраждане“, до избора на председател.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    13
    Аз съм
    Да на направят преседател Милен от Възраждане. Да видят тогава що е ред и как ще му козируват другите
  • 8
    12
    1:1
    Дясната ръка на павликенския жалък цървул ще е Миленчо Психото от "вгъZZраждани"! ФАКТ!
  • 8
    11
    симо тефтерчето
    Какво ти напрежение, що за глупости? БСП си има коалиционен Златен пръст от Възраждане и така ще си го играят четири години и разпределят порциите от общинските поръчки.
  • 11
    10
    До 8
    Той мазният павликенски цървул веднъж получи предупреждения от Онзи горе, но явно си мисли, че пак ще му се размине! ;)
  • -2
    9
    Асен
    до № 7 - пък може и да ги е изкарала наяве кирливите му ризички на Малкиьот, но от прокуратурата още да си чешат ... и да чакат ..... Поживьом - увидем !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари