Спор между съседи заради отоплителна инсталация без разрешение в Русе

0
Собствениците на апартаментите твърдят, че тя задимява целия вход и не могат да дишат
Собствениците на апартаментите твърдят, че тя задимява целия вход и не могат да дишат

Собствениците на апартаментите твърдят, че тя задимява целия вход и не могат да дишат

Междусъседски конфликт в жилищен блок в Русе заради монтирана без разрешение отоплителна инсталация. Притежателят отказва да я махне, а от общината препоръчват на хората да си намерят специалист, който да обследва комините им, предаде БНТ.

С началото на отоплителния сезон започват и мъките ни, казват живеещите в този жилищен вход. Те твърдят, че съседът им от първия етаж си е сложил камина в мазето, изградил е комин в общите части, пробил е дупки в панелите, за да свърже инсталацията, и при всяко палене задимява всички до последния етаж. Имат съмнения, че гори не само дърва, но и други материали.

Хората са притеснени, че може да има и конструктивни промени, във входа и в апартаментите има следи от сажди.

"Като се запали, започва да дими в баните, което е изключително неприятно. Излиза от пакета, излиза и от вентилацията, имаше случаи, когато излизаше и от кухненските аспиратори", обясни Любен Илиев.

"Пушекът излиза и би могъл някой да се задуши в съня си, да стане по-голяма беля", допълни Найден Христов.

При опит да разговарят със съседите си, напрежението ескалирало. А самите притежатели на въпросната камина обясниха пред екипа ни, че не са в нарушение и отказаха коментар по случая.

От община Русе, след проверка, препоръчали на семействата във входа да си наемат специалист по отопление, вентилация и климатизация, който да установи дали проблемът не е в комините им. След като вече 2 години се борят за чист въздух, но институциите не са им помогнали, потърпевшите са подали жалба и до прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    9
    Бррр
    Не е работа и на прокуратурата да проверява такива казуси. Нали има отдел Строителство в Общината, РДНСК, Пожарна и други органи, те да проверяват, да дават предписания и да глобяват. Ако си беше камината в жилището - добре, но тук пише, че е инсталирана в мазата и има пробиви в плочите. Е това вече не е нормално, а може би и опасно! Преди време имаше един умник, който си беше инсталирал бойлера във входа, до стълбите. Е, пожарната му указа да го махне и проблема се реши.
  • 6
    8
    Рдд
    После някой да не се чуди защо близки на пострадалите обикалят ТВ студия и обясняват какви хубави хора били умрелите, те само ритали по вратата на тоя с камината посред нощ, пък той имал пистолет.
  • 10
    7
    Ддр
    После някой да не се чуди, защо пострадалите са прибегнали към услугите на съдия Линч ?! Така става, когато липсва държава ...
  • 11
    6
    До !@#$
    Ако имаш комин, слагай си камина. Никому не дължиш обяснения. Но ако им пуши... комина в новите сгради е обща част и всички трябва плащате ремонта
  • 10
    5
    Земетръса
    Тия съседи да не шават много, че може да им влезе квадратен и грапав. Навързали си аспирациите към коминовода защото са премахнали комина, а сега им димяло. Една проверка за незаконни преустройства може да им докара глоби на цената на копторчетата им. 100% ще има случаи на премахнати носещи стени и трегери.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари