Искат да убият сина ми

0
Дългогодишен спор за незаконен гараж се превръща в психически тормоз
Дългогодишен спор за незаконен гараж се превръща в психически тормоз

Съсед щял да намушка 35-годишния Недко Бонев с вила и после да се обеси!

Скандалът се вихри от години заради незаконен гараж, пише БорБа.

„Моля ви да ми помогнете, аз съм една майка на гурбет в Гърция, а сина ми го заплашват с убийство в Поликраище. Той се обаждал на тел. 112, но не били реагирали да го защитят. Аз съм далеч и аргатувам на възрастни хора от 10 години. Не съм си идвала в България от миналата година и съм една честна жена, която си изкарва хляба от гурбет“, написа отчаяната жена.

Сърцераздирателното писмо е пълно с подробности и факти от дългогодишен спор със съсед в горнооряховското село, в който държавната мудна машина не се е намесила адекватно Резултатът днес е незаконен гараж на съседа на 80 см от къщата на семейството на Димитринка. Синът Недко Бонев обаче има бус и го паркира пред портата си. Това обаче пречи на комшията, който също има своя техника.

Родителите на Димитринка, които не били вече между живите, купили имота в Поликраище от публичен търг на банка при съдебен изпълнител през 1996 г. Още тогава възникнал спорът със съседите, защото два имота попадали в общ парцел и не били разделени, а освен това имало и незаконен метален гараж. Десетки жалби до всички инстанции е написала Димитринка за проблема, но той и до момента не бил решен.

„Ние съдебни дела не сме водили, защото нямаме пари, но сме писали до общината в Горна Оряховица, където се отнесоха формално към казуса. Заради това безхаберие сега синът ми Недко е заплашен с убийство, а аз съм много уплашена."

Синът й Недко е строител и вече има няколко автомобила, разказа той. На 8 май около 16 часа пиел кафе с брат си Николай пред магазин в селото. Тогава при него се появил съседът Йордан и му вдигнал скандал да си маха буса, защото иначе щял да си плати.

„След малко при мен дойде другият ми съсед Гечо и много притеснен ми каза, че Йордан обявил, че ще ме намушка най-сетне с вила и после ще се обеси. Същата вечер ми звъняха от непознат номер и ме предупредиха да си махна буса, защото нямали повече да се разправят с мен. Аз спирам пред моята врата и сега ще сложа и камери, за да си пазя имуществото! Същата вечер се обадих на тел. 112 за заплахите, но ми отговориха да си махна буса и да си реша проблемите“, казва в жалбата си Недко.

Преди около седмица той бил спипан от полицията да кара пиян, за което признава и подчертава, че ще си изтърпи наказанието. Казва обаче, че от началото на май му се били обаждали от мобилен телефон, представяйки се за полицаи, със заповеди да си махне колите, защото пречат на гаража на съседа му Йордан.

Ще си търся правата докрай заради този тормоз, който ми се оказва, и съм много благодарен на моята майка, че е потърсила вашия вестник, защото аз до медии не бих стигнал“, сподели още 35-годишният Недко Бонев. Той е наел сега частна фирма за кадастър, която да определи зоните на имотите.

По негова жалба прокуратурата в Горна Оряховица вече е стартирала проверка. За по-сигурно обаче майка му Димитринка вчера е изпратила и сигнал до Районна прокуратурата в Горна Оряховица по електронната поща на институцията.

Източник: БорБа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари