Направиха извънредна проверка в "Оргахим"

0
Повод за това са сигнали за миризми на химикали
Повод за това са сигнали за миризми на химикали

Експерти на РИОСВ-Русе днес взеха проби от отпадъчните води на „Оргахим Резинс“ АД.

Извънредната проверка е извършена на производствените площадки на „Оргахим“ АД и „Оргахим Резинс“ АД по повод постъпилите 13 сигнала в ранните часове на деня за миризми на химикали.

Пробите ще бъдат анализирани за наличие на специфични за производството на дружествата органични замърсители в Регионална лаборатория – Русе към ИАОС. Резултатите ще бъдат готови до седмица.

В момента на проверката „Оргахим Резинс“ АД  е осъществявала дейност в 5 реактора за производство на акрилни смоли. Не са констатирани отклонения в технологичния процес. От дружеството е изискано да представи технологична схема на канализацията за проследяване потоците на отпадъчните води от двете площадки. В действащата  пречиствателната станция на „Оргахим Резинс“ АД се заустват и отпадъчните води на „Оргахим“ АД.

В пункта за непрекъснат мониторинг на атмосферния въздух в „Здравец-Изток“ се следят нивата на специфични органични замърсители като бензен, толуен и ксилен. Тези органични вещества се използват в производствената дейност на „Оргахим Резинс“ АД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Тия ни се подиграват!
    А Монтюпе?!!! МОНТЮПЕ дебнете денонощно, да ви го начукам у експертите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

ТОЙ: Ако не се омъжиш за мен ще се обеся пред домати!
ТЯ: Ооо недей ,че татко мрази да висиш пред къщи!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари