Направете кафето здравословен еликсир само с една добавка

1
Вижте какво се случва, когато към кафето добавите суров жълтък – ефектът ще ви учуди
Вижте какво се случва, когато към кафето добавите суров жълтък – ефектът ще ви учуди

Добрата новина е, че може сами да си приготвите чудна напика с кафе, която няма да ви поднесат дори и в Старбъкс.

За да направите вашето сутрешно кафе абсолютна здравословна бомба, ще са ви необходими само две съставки, информира Lekuva.net.

Kaisermelange е австрийска напитка от кафе, която се прави с мед и яйчен жълтък и всеки, който опита този чуден еликсир, иска да го пробва пак.

Как да си направим у дома KAISERMELANGE?

Необходими съставки:

1 яйчен жълтък
Мед (2 супени лъжици)
кафе

Кафето може да бъде от кафеварка, може да бъде черно или нес, може да бъде турско, може да бъде приготвено така, както го обичате. Важно е да е топло. Количеството кафе трябва да е повече от една чаша експресо. Най-добре ще е ако имате възможност да си приготвите шварц кафе, поне така е в оригиналната рецепта за kaisermelange.

Какво трябва да направите? Отделете жълтъка от белтъка и го сложете в празна чаша. Добавете 2 супени лъжици мед. Разбъркайте добре. Бавно добавете кафето в чашата и продължавайте да разбърквате, като наливате кафето на тънка струя.

Това кафе се приготвя по-лесно и е по-вкусни от Double Grande или Brownie macchiato.

Яйцата са отличен източник на витамини A, D, E, K, B6 и B12. Също така, те са богати на калций. Яйчните жълтъци са предимно под формата на протеини, които могат да осигурят на тялото достатъчно енергия за деня.

Медът се използва за подслаждане, и ние всички знаем какви ползи за здравето има той. Но, ако не обичате мед, може да ползвате кленов сироп.

Разнообразете!

Добавете различни подправки към кафето, които ще му предадат чудесен вкус и здравословни ползи.

Куркума – тази подправка има противовъзпалителни и противоракови свойства и ще даде допълнителен аромат на кафето. Нейната активна съставка куркумин е мастно-разтворима и заедно с жълтъка ще направи кафето невероятно вкусно.

Канела – освен силния и приятен вкус и аромат, канела прави тялото по-възприемчиво към инсулина и стимулира превръщането на захарта в енергия.

Ванилия – има уникален вкус и работи перфектно с канелата.

Разбира се, добре ще е всяка една от трите съставки да е закупена от здравословен магазин, а ванилията по възможност да е на корички.

Източник: Lekuva.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари