Как да направим кафето си още по-вълнуващо и вкусно?

0
Можете да опитате тези интересни съвети и трикове с кафе
Можете да опитате тези интересни съвети и трикове с кафе Снимка: Depositphotos

Ежедневната чаша кафе е изключително важна за толкова много хора като част от рутината им!

За да направите този ритуал по-вълнуващ, можете да опитате тези интересни съвети и трикове с кафе, споделени от Gotvach.bg.

Кога да пием кафе?

Най-доброто време за пиене на кафе е между 9:30 и 11:30 часа сутринта, когато нивото на кортизола в тялото намалява. Вие сте естествено заредени с енергия около 7 сутринта, след това на обяд и по-късно в 18 часа, защото тялото ви произвежда хормона на стреса кортизол, който дава прилив на енергия. Поради този естествен процес на повишаване на енергията, кафето не е ефективно в тези моменти.

Поглезете се с ледени кубчета кафе

Никога не изхвърляйте останалото кафе, просто го изсипете във форма за лед и го замразете. След това можете да използвате тези кубчета ледено кафе в студено кафе като фрапе или да излеете мляко върху кубчетата, за да направите охладена кафена напитка по ваш избор.

Повторно използване на утайката от кафе

Има толкова много прекрасни неща, които можете да направите с използвана утайка от кафе и затова човек трябва да избягва да я изхвърля. Тя може да се превърне в ексфолиращ скраб за тяло. Може да се използва за абсорбиране на миризми на храна, а също така работи много добре като ексфолиант за трудни за почистване прибори. Утайката от кафе също е идеална като естествен тор и може да се използва като репелент от насекоми или вредители във вашата градина. Това се казва универсалност!

Направете кафе близалки

Просто направете кафето, което обичате да пиете, и след това го замразете във форми, за да му се насладите по-късно като близалка. Така ще имате още по-вкусно и вълнуващо кафе.

Подгрявайте чашата си винаги

Когато изсипете горещото си кафе в студена чаша, която стои в кухнята ви, това може да понижи температурата на вашата напитка. Лесен начин да се уверите, че напитката ви остава топла, е да изплакнете чашата с топла вода, преди да налеете кафето си. Така ще имате още по-интензивен вкус и ухание.

Добавете различни сиропи

Най-добрият начин да подобрите нормалното си кафе е като направите или закупите обикновени сиропи, които се съчетават перфектно с напитката. Ванилията, карамелът и канелата са популярни избори, които ще направят вкуса на вашето кафе много по-добър.

Започнете да използвате тези съвети и трикове, за да извлечете максимума от ежедневната си чаша еспресо, капучино, лате или др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари