Напитките, които водят до появата на целулит

1
Няма жена, която да не се тревожи от целулита
Няма жена, която да не се тревожи от целулита

Няма жена, която да не се е плашила от целулита.

Не са малко дамите, които държат на външния си вид и изпадат в паника, когато го видят по тялото си, пише Актуално. Ето и напитките, които го предизвикват.

Бира

Както се знае, тя съдържа женския хормон естроген, който транспортира шлаката от жизненоважните органи до онези места, където продуктите на разпада са по-малко опасни. Именно и там се образува целулита.

Освен това, алкохолът изостря апетита и нищо чудно да хапнем нещо мазно за мезе. Резултатът от това обаче виждаме върху кожата си.

Шампанско

Това е доста калорична напитка. От него два сорта са за изключване – сладкото и шардоне. В тях се съдържат по 90 калории на 100 грама, така че следващият път помислете добре, преди да си вдигнете чашата.

Алкохолни коктейли

Искате да отслабнете, то забравете за алкохолните коктейли. В тях има много захар и твърд алкохол. Към него прибавете и вредата от газираните напитки. Разбира се, зависи как е приготвен самият коктейл. Средната стойност на 100 грама алкохол е 200-250 калории. Ако искате все пак да съгрешите, то използвайте напитки с минимално количество съставки. Също така, в разгара на летния сезон се нуждаете от повече вода, а не алкохол.

Кафе

Разтворимото кафе може да изчезне от менюто ви, тъй като е повече калорично, отколкото полезно. Чаша турско кафе обаче няма да ви навреди, но все пак и с него не прекалявайте. Кофеинът предизвика силно производство на хормона на стреса, оттам и отлагания на нежелани места по тялото. Заменете кафето със зелен чай, който ще стимулира метаболизма и също има кофеин.

Хомогенизирано мляко

Това е мляко, което е обработено химично, за да се увеличи срокът му на годност. Именно и това вреди на фигурата ви, защото тялото не може да се справи с него. Непреработените неща се трупат по тялото ни и се отлагат под кожата.

Истинските млечни продукти са полезни за тялото и не са вредни за организма. В кефира и киселото мляко например се съдържат бифидобактерии, които помагат за отвеждане на токсините от организма и повишават самочувствието ви.

Енергийни напитки

В тях има захар, химически елементи и оцветители. Всичко това влияе на организма ви и се отлагат вредни елементи в тялото ни, които забавят метаболизма и така се натрупват в определени зони на тялото. Заменете енергийните напитки със свежи сокове и ще видите колко много енергия ще имате.

Черен чай

Да той е безвреден, но в големи количества може да доведе до целулит. Причината е задържаните течности в различни зони, което непременно води и до натрупването им

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари