Напълно обновеният iPhone 6

0
Напълно обновеният iPhone 6

Анализаторът от KGI Securities Минг - Чи Куо, който е известен с надеждните си източници и почти винаги точните си прогнози, издава нови подробности относно плановете на Apple за iPhone 6 и iPhone phablet, които ще излязат по-късно тази година, пише изданието Yahoo news.

Куо съобщава, че новият iPhone 6 ще разполага с 4.7-инчов дисплей. В по-ранна своя бележка анализаторът казва, че новият Retina панел ще бъде с резолюция 1334х750 пиксела, което работи до гъстота на пикселите 326 пиксела на инч.

Според прогнозите на анализатора iPhone 6 ще включва нов Apple A8 процесор, заедно с 1 GB RAM. Докато конкурентните устройства Android разполагат с до 2 или 3 GB оперативна памет, Apple ще се придържа към 1GB.

Минг - Чи Куо прогнозира още, че дизайнът на смартфона ще бъде променен. Страните на дисплея ще бъдат намалени с между 10 и 20%, така, че телефонът да се използва удобно с една ръка, въпреки големия екран.

Интереснен факт е, че Куо вярва, че Apple ще добави NFC чипове за iPhone модели тази година.

Анализаторът разказва и за новият iPhone Phablet, който ще бъде оборудван с Full HD камара и диспелей 1920х1080 пиксела, с дължина на екрана по диагонал 5.5 инча. Екранът ще работи с 401 ppi резолюция.

Първият фаблет на Apple изглежда ще има много подобни характеристики на по-малкия iPhone 6, в това число А8 процесор, NFC и Touch ID. Батерията ще бъде много по-голяма, според Kuo около 50-70% по голяма от тази на iPhone 5s.

Според Kуо бутонът за включване на двата нови модела ще бъде преместен от горната част на телефона, така, че да бъде по-лесно на по-големите телефони.

Анализаторът твърди още, че Apple ще превключи от Gorilla Glass с сапфирен кристал за покритието на дисплеите на iPhone, но вероятно само на високия клас модели с 64GB памет. "Това се дължи на ограничения в предлагането", казва Куо.

Според доклада му, новият 4.7-инчов iPhone 6 ще се появи на пазара в края на третото тримесечие, а на iPhone phablet ще стартира в края на четвъртото тримесечие.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари