Нападението на нострадамусите

0
Нападението на нострадамусите
Снимка: БГНЕС

Пред събрани медии в Русе показно беше арестуван местният криминален деец Венци Чикагото, пуснал клип в интернет с рецитирани предчувствия за срутване на банковата система и валутния борд от масони и илюминати.

За ДАНС, МВР и прокуратурата продължилата дни наред кампания в свързаните с Делян Пеевски медии обаче продължава да няма значение. Както и изявленията на политически фигури пред многомилионната аудитория на централните медии, пише вестник "Капитал".

След като в четвъртък депутатът от БСП Антон Кутев съобщи по една от големите телевизии собственото си предчувствие, че "някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд", на другия ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се удари в гърдите пред камерите и обяви: "Вече се сбъднаха всичките ми най-черни предсказания за държавата. Страхувам се да не ми излезе един прякор – Нострадамус."

И посочи "спасителното" решение - държавата да вземе заем от 5-6 млрд. лева от МВФ, с които "да се подпрат бордът и банките", последвано от призиви просто да спре да говори.

Играчите в сегашния парламент са тези, които управляваха през годините, когато бяха заложени истински опасните мини, произтичащи от безвремието на политическото статукво, което вместо реформи наслагваше пластове непрозрачност, корупционни практики и недопустими обвързаности, пише още "Капитал".

Във всичките им приказки за изход от "създалата се ситуация" обаче няма и следа от намерение да поемат някаква отговорност поне с дължимите при подобен случай обяснения защо и как се стигна до нея.

Но и в любимата оправдателна теза на политиците, че "хората са ни избрали", в крайна сметка има логика. Основания за банкова криза няма дори и след нападението на нострадамусите, но на гражданите е отговорността да прекъснат омагьосания кръг на собствената си криза с доверието.

Източник: КАПИТАЛ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари