Наоми Кембъл: На летище София ме спряха, защото съм черна

5
Манекенката е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът ѝ на пълно претърсване, преди да я пуснат
Манекенката е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът ѝ на пълно претърсване, преди да я пуснат Снимка: Getty

"Спряха ме, защото съм черна." Така се оплаква топмоделът Наоми Кембъл от митничарите на летище “София”, а поводът е проверка

Случката бе описана от британския в. “Дейли мейл”, предаде "24 часа".

Тя се разиграва на 19 май, когато Кембъл пристига у нас за снимките на реклама. Манекенката е спряна от митничарите, които подложили нея и багажът ѝ на пълно претърсване, преди да я пуснат.

Тя беше много разстроена. Инцидентът силно я натъжи. Очакваше с нетърпение вълнуващите снимки в София, но неприятното събитие засенчи ангажимента”, казва пред британския таблоид една от приятелките на манекенката. След като се разчу за инцидента, от летище “София” назначиха пълна проверка и публикуваха съобщение във фейсбук:

“Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Днес започнахме пълна проверка на случилото се. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура”, посочиха от летището. Добавиха, че ще прегледат всички видеозаписи от този ден. В понеделник ще има и интервюта с персонала, който е бил на работа, за да се изясни докрай историята.

Оплакване от топмодела в МВР няма, казаха от ведомството.

Преди време Наоми Кембъл е имала неприятно преживяване и на летище “Хийтроу”, когато е ескортирана оттам с белезници след разгорещен спор с полицията. Тогава се разпространяваше версия на историята как известната манекенка се ядосала, когато член на екипажа ѝ казал, че багажът ѝ не е прибран в самолета, защото е твърде тежък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Пътуващ
    Колко е курса на еврото на летище София? Още ли 1 лев, иначе, да винаги на случаен принцип, докато не 'нацелят' 'човек' на някого! Жалки комплексари!
  • 3
    11
    Калоян
    В САЩ има повече расизъм.
  • 8
    10
    Боян
    Запада е, като лъскава ябълка, но изгнила от вътре.
  • 11
    9
    Пепо
    Русенец, дори и да беше гражданин на ЕС, пак си подлежи на митнически контрол, ако митническите власти решат така. И не само на границите, а и на територията на целият ЕС. На практика, зоната за митнически контрол е на територията на цялата страна, а не само на границите. Виж чл. 16, ал. 1 от Закона за митниците.
  • 16
    8
    русенец
    Правилно, тя не е европейски гражданин /имам предвид на ЕС/€ Дори и ние подлежим на някакъв митнически режим. Ние когато отидем в САЩ или Великобритания не ни ли преравят багажа цялостно. Какво от това, чее Наоми Кембъл. Тук си има правила и те се спазват. Независимо от цвета на кожата. Браво на митничарите, според мен заслужават дажи е награда, че са изпълнили своите задължения, естествено морална награда, защото затова и получават пари, да изпълняват задъженията си. А и не всеки е длъжен да знае кой кой е. Идва чужд гражданин, който не е жител на ЕС - нормално е да му се провери багажа. След като Англия напусна ЕС съвсем нормално е нейните граждани да подлежат на пълен митнически контрол
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари