21 години затвор за полицая, причинил смъртта на Джорд Флойд

1
Дерек Шовин може да се възползва от правото си на предсрочно освобождаване след 18 години
Дерек Шовин може да се възползва от правото си на предсрочно освобождаване след 18 години

Бившият полицай Дерек Шовин, причинил смъртта на чернокожия Джордж Флойд в САЩ, като натискал коляното си върху врата му в продължение на 9 минути и 29 секунди, е осъден на 21 години затвор от федералния съд.

Посочено е, че Шовин, който преди това е бил осъден на 22,5 години затвор от щатския съд, ще изтърпи едновременно и 21-годишната присъда, наложена от федералния съд на основание, че е бил признат за виновен за "нарушаване на гражданските права" на Флойд, предава БГНЕС.

По време на изслушването окръжният съдия Пол Магнусон каза на Шовин: "Наистина не знам защо сте направили това. Абсолютно погрешно е да притискате с коляно врата на човек, докато той спре да диша. Поведението ви е неправилно и обидно".

Съобщава се, че Шовин, който е осъден за убийство и убийство по непредпазливост от щатския съд, може да се възползва от правото си на предсрочно освобождаване след 18 години, както е посочено във федералния закон, а не след 15 години, както е в щатския закон, тъй като е признат за виновен за друго нарушение във федералния съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    spiu
    Положението в сащ е трагично за белите хора! Там белите хора биват мачкани, унижавани!
  • 1
    1
    Калоян
    Вместо да му дадат медал... и тия са една изкривена демокрация
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари