Намериха завещанието на Осама бин Ладен

0
Оказва се, че убитият през 2011-а лидер е завещал голяма част от своето огромно състояние за финансиране на световната терористична война
Оказва се, че убитият през 2011-а лидер е завещал голяма част от своето огромно състояние за финансиране на световната терористична война

В няколко медии се появи информация, че е намерено завещанието на главатаря на терористичната организация „Ал Кайда” Осама бин Ладен.

Оказва се, че убитият през 2011-а лидер е завещал голяма част от своето огромно състояние за финансиране на световната терористична война, съобщава Reuters, като базира информацията си на база лични документи и писма на бин Ладен, до които е получен достъп, пише Блиц.

Всичките документи на терориста, които са над 110, са била пленени по време на операцията на американските спецчасти, когато той бе унищожен в Пакистан.

Сред документите специалистите са попаднали на писмо, което те определят като негово завещание.

„Аз се надявам, че братята и сестрите ми, а също така и леля ми по майчина линия, ще изпълнят моята воля и ще похарчат всички пари, които съм оставил в Судан, за джихад в името на Аллах”, цитира агенцията завещанието на терориста.

Осама бин Ладен бе основател и бивш лидер на международната терористична организация „Ал Кайда”, която пое отговорност за редица мащабни терористични удари в различни части на света.

Както е известно, Осама бин Ладен бе убит при атака на американските спецчасти през май 2011-а в покрайнините на пакистанския град Аботабад.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари