Задържаха над 30 души в Турция за връзки с "Ислямска държава"

2
Задържаните са подготвяли акция преди предстоящите местни избори
Задържаните са подготвяли акция преди предстоящите местни избори Снимка: ЕPA / БГНЕС

Задържаните са подготвяли акция преди предстоящите местни избори

Турската полиция задържа 33 души, заподозрени във връзки с организацията "Ислямска държава", които се предполага, че са подготвяли нападения преди местните избори в страната в края на този месец, съобщи вътрешният министър Али Йерликая днес, предаде Асошиейтед прес.

Той написа в мрежата Екс, че заподозрените са подготвяли акция преди предстоящите местни избори, които ще се проведат в цялата страна на 31 март.

Полицията за борба с тероризма в Сакаря, Северозападна Турция, иззе оръжия, пари в брой и "организационни документи" по време на обиски, предава БТА.

"Ние няма да търпим никакви терористи. Ще продължим нашата борба без прекъсване с максималните усилия на нашите сили за сигурност", посочи Йерликая.

Мрежата е осигурявала персонал за зони на военни действия и финансова подкрепа за Ислямска държава, действайки от нелегални джамии и религиозни училища, добави той.

Турция претърпя множество нападения, свързани с Ислямска държава, през последните 10 години, включително стрелба срещу църква в Истанбул през януари, при която загина един човек.

Групировката също така е свързана с един от най-смъртоносните атентати в страната, при който бяха убити над 100 души по време на мирно шествие в Анкара през октомври 2015 г., напомня АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари