Намериха мъртъв ключов свидетел срещу Бобокови

1
Загиналият Васил Богданов е бивш директор на „Монбат Рисайлинг” - дъщерна фирма на Бобокови
Загиналият Васил Богданов е бивш директор на „Монбат Рисайлинг” - дъщерна фирма на Бобокови Снимка: Фейсбук

Васил Богданов - ключов свидетел на прокуратурата в процеса срещу братята Атанас и Пламен Бобокови и бившия зам. екоминистър Красимир Живков, е открит мъртъв при съмнителни обстоятелства в град Костенец 

Тялото на Богданов било намерено до висока новострояща се сграда, като версията за смъртта му са три - че е бил хвърлен от нея, за да замълчи завинаги, че е паднал по невнимание или че е скочил, за да се самоубие, пише "Труд".

 Никой от познатите му обаче не е чувал да е бил притеснен от нещо, което да га накара за посегне на живота си.

Загиналият Васил Богданов е бивш директор на „Монбат Рисайлинг” - дъщерна фирма на Бобокови, създадена да рециклира употребявани акумулатори, а всъщност, за да печели от вноса и загробването на отпадъци от Европа у нас.

По време на разследването на разпит пред съдия Богданов нарича извършеното от Бобокови „престъпление срещу децата на България”. Той разкрива, че братята са използвали връзките си с висшия чиновник Красимир Живков, за да получават разрешителни (нотификации) да оставят в България отпадъци от производството на „Монбат”, които преди изнасяли в Германия, както и за внос на италиански боклуци. Тоновете били складирани на площадки, където престоявали и накрая били загробвани в дворовете на изоставени ТКЗС-та или други безстопанствени имоти. При гледане на делото срещу Бобкови и Живков в съда тези показанията на починалия свидетел могат да бъдат прочетени и да бъдат приети като годни доказателства за далаверите на групата.

През януари 2021 г. Богданов призна вината си и сключи споразумение със спецпрокуратурата за условна присъда от 1 година. Същото направиха още двама обвиняеми от престъпната схема на Бобокови - Айгюн Еминов, собственик на площадка за отпадъци край Плевен и Габриел Савов - бивш шеф плевенската регионална инспекция на околната среда и водите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Да
    Украинската мафия няма равна! После се чудят,защо хората ибягват да свидетелстват за каквото и да било! Защото ГОЛЕМИТЕ ВИНАГИ ИЗЯЖДАТ МАЛКИТЕ !!!
  • 11
    2
    М-даааа,
    Така удобно намериха обесен и Гален Петков (светла му памет!), директор в рафинерията “Полисан“. https://www.168chasa.bg/article/6301444
  • 12
    1
    Киро
    Това ще се потули както случея с Виктория и собственичката на верига Аптеки! Пипалата на Мафията са недосетаеми!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари