Намалиха минималната пенсия в Гърция на 390 евро

0
Минималната пенсия в Гърция ще бъде в размер на 392,7 евро, вместо досегашните 486 евро.
Минималната пенсия в Гърция ще бъде в размер на 392,7 евро, вместо досегашните 486 евро.

Минималната пенсия в Гърция ще бъде в размер на 392,7 евро, вместо досегашните 486 евро.

Това предвижда указанието на заместник-министъра на труда и социалната политика Павло Хайкалис, което бе обявено няколко часа след влизането в сила на новия меморандум, предаде гръцкият вестник “To Vima”.

Циркулярното писмо на зам.-министъра активира законова разпоредба, която беше гласувана в парламента още през 2010 г. и е една от многото промени за оздравявяне на боледуващата пенсионна система на страната. Подобни мерки постепенно ще бъдат приложени след одобрението на третия спасителен пакет в гръцкия парламент.

Според разпоредбата всички онези, които се пенсионират от 1 януари 2015 г., ще получат пенсия, изчислена въз основа на такава от 360 евро на година. Промяната ще важи за следващите 15 г.

Междувременно, Атина отслаби контрола върху финансовите операции. С указание на министъра на финансите, публикувано късно снощи, от вчера се отключва превода на пари за чужбина в рамките на 500 евро месечно. За нуждите на студентите, които се обучават в чужбина, се разрешава прехвърлянето до 8000 евро вместо 5000, както бе до днес.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари