Наложиха карантина на русенка с отрицателен тест за коронавирус

0
Държанието им беше нечовешко, сподели Нели Богданова
Държанието им беше нечовешко, сподели Нели Богданова Снимка: вестник Бряг

Държанието им беше нечовешко, сподели Нели Богданова

Пътници от цял автобус, връщащи се от Гърция, са били поставени под карантина, въпреки представените отрицателни тестове.

Сигналът е бил подаден до NOVA на 24 май. Една от пътуващите е русенката Нели Богданова. Ден след пристигането ѝ в родния град, тя разказа, че всички в автобуса имали тест за COVID-19, направен в Гърция 24 часа преди пътуването.

Когато стигнали до българската границата обаче, тестовете им не били зачетени. „От месец фирмата превозвач работи по този начин. Това е първият такъв случай”, обясни жената. Тя и спътниците ѝ казват още, че показали документите на представителката на РЗИ-Благоевград на граничния пункт. Жената отказала да ги зачете като валидни и започнала да пише едно по едно предписания за карантина. За това ѝ били необходими два часа, казват още потърпевшите. Представителката на РЗИ не поискала да обясни защо този тест е невалиден, не се и легитимирала. А в почивния ден пък се оказало, че пътниците няма къде да си направят наново тест в България.

Нели Богданова допълва, че според жената на границата от РЗИ-Благоевград техният тест не фигурирал в листата. „ Държанието им беше нечовешко. Наложи се да си направя още един тест, който отново е отрицателен. Изпратили сме мейли до РЗИБлагоевград, за да отпадне карантината. Нямаме отговори засега. Звъняхме в РЗИ- Русе, РЗИ – София и РЗИБлагоевград. Нямаме отговор от никого, държат ни в неведение”, сподели Нели Богданова.

Жената изрази учудването си от тази реакция на здравните власти, не само защото фирмата-превозвач често пътува между България и Гърция и знае какви документи се изискват от пътниците, но и защото за краткия си период в Русе, ще трябва да стои под карантина и няма да може да поднови личните си документи.

Вчера в късния следобед РЗИ-Благоевград отмени карантината на всички пътници в автобуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари