Наказания за над 460 000 лева е наложила Инспекцията по труда тази година в Русе

4
От началото на година са установени 4421 нарушения, съобщиха от Инспекцията на среща с областния управител
От началото на година са установени 4421 нарушения, съобщиха от Инспекцията на среща с областния управител Снимка: Областна администрация - Русе

От началото на година са установени 4421 нарушения, съобщиха от Инспекцията на среща с областния управител

Съвместните усилия за защита интересите на гражданите и създаване на условия за опазване на тяхното здраве обсъди областният управител Данаил Ковачев с изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ инж. Екатерина Асенова и директора на институцията в Русе Ирена Николаева.

От проведените разговори стана ясно, че за първите девет месеца на 2023 г. проверките на Инспекцията по труда са с близо 12% повече отколкото за същия период през изминалата година. Ако от януари до септември 2022 те са били 1004, сега те са 1121. За съжаление обаче и констатираните нарушения са с 33% повече. От началото на годината насам са извършени 4421 нарушения, а за същия период през изминалата година те са били 3326. Рязко се е увеличил и броят на съставените актове за административно нарушение. До края на миналия месец техният брой е бил 321, а от началото на годината до октомври 2022-а са изготвени 174 такива акта. Това увеличение се дължи на засиления контрол. С близо 140 000 лева, което е почти 44%, се е увеличила и сумата на влезлите в сила наказателни постановления. През тази година тяхната стойност се равнява на 461 560 лв.

Ковачев посочи, че координацията между двете институции е на много добро ниво и се надява и в бъдеще съвместната работа в полза на гражданите да бъде на необходимото ниво.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Дупе и Гащи
    В болшинството си фирмите са същите(и не само естествено) в които биват изпращани работници чрез посредничеството на Агенцията по заетоста, осигуряване на минимална, условия почти никакви, за трудово законодателство не се говори в тези фирми, понеже не са чували за него. Пародия!
  • 2
    2
    Ангел Гецов
    На мен пък винаги ми е било странно /по време на избори / защо медиите, които съобщават за купуване на гласове - никога не казват от коя Партия са ''купувачите'' на гласове...
  • 7
    1
    Ощетен
    И какво ако напишеге имена на нелоялните фирми-работодатели? Поне хората няма са си губят времато там ! Най-много са нарушенията с работното време......
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари