Най-възрастната жена в Испания победи коронавируса

1
113-годишна жена победи вируса в старчески дом
113-годишна жена победи вируса в старчески дом

113-годишна жена, която се счита за най-възрастната жителка на Испания, победи коронавируса в старчески дом, информира АФП.

В дома живеят 100 души, а някои от тях станаха жертви на инфекцията.

Родената в САЩ Мария Браняс се разболява от Ковид-19 през април в старческия дом "Санта Мария дел Тура" в източния град Олот, северно от Барселона. Тя живее там през последните 20 години.

Тя оцеля и се справя добре, каза говорител на старческия дом. Браняс е имала само леки симптоми на вируса. Към момента се чувства добре, миналата седмица е била тествана, а резулатат е бил отрицателен.

Браняс, майка на три деца, бе изолирана в стаята си в рамките на няколко седмици, пише "Монитор". На въпроса каква е тайната на дълголетието, жената каза, че просто има късмет да се радва на добро здраве.

Мария Браняс е родена на 4 март 1907 г. в Сан Франциско, където баща ѝ, роден в Северна Испания, е работил като журналист. Тя се мести в Испания със семейството си по време на Първата световна война. Оцеляла е през времето на Испанския грип през 1918-1919 г. и гражданската война в Испания през 1936-1939 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари