Най-устойчивите хора в България са в Русе!

0
При условие, че ние сме заливани постоянно с плашеща информация, естествено е в човека да се отключат страхове
При условие, че ние сме заливани постоянно с плашеща информация, естествено е в човека да се отключат страхове

Най-тревожни са хората в Благоевград, Пазарджик и Враца.

Най-устойчив са в Русе, а най-неустойчиви във Видин – два града, които се намират на Дунава.

В София има много тревожност, но и висока устойчивост. Това заяви в сутрешния блок на бТВ психологът Ани Владимирова, която участва в провеждането на национален стрес тест за нагласите на българина.

Да, ние сме тревожни, но това е оценката отпреди месец, преди кървавите събития в Париж“, уточни Владимирова, която подчерта, че извадката не е официална, а на по-грамотното население - това, което борави с интернет, тъй като изследването е проведено там. Затова изводите са най-вече от големите градове. Човешкият мозък приоритетно обработва негативната информация.

При условие, че ние сме заливани постоянно с плашеща информация, естествено е в човека да се отключат страхове, обясни психоложката. Колкото по-дълго продължава тревожността, толкова по-лесно пониква песимизмът, по думите й.

Живеем в икономическа и социална криза, постоянно има напрежение между различни социални групи, коментира Ани Владимирова. Когато дойде големият страх, той измества малките страхове – вече не ни интересува какво се случва в офиса, с колегите, посочи тя.

Според Владимирова е много важно да има легитимни източници на информация. „Колкото по-образовани, толкова по-устойчиви и по-критични. От образованието, от инвестицията в главата има най-висок смисъл“, категорична бе тя.

Източник: btvnovinite.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари