Най-тежкият велосипед в света е с внушителните 2,18 тона

1
Нарича се „Kleine Johanna“ и е дело на германец
Нарича се „Kleine Johanna“ и е дело на германец

Нарича се „Kleine Johanna“ и е дело на германец

Светът е виждал какви ли не превозни средства, но винаги има нещо ново, което може да се представи – например най-тежкият велосипед на планетата. Това наистина странно творение е дело на Себастиан Бойтлер от град Кьотен (Саксония-Анхалт), който е с население над 27 хил. души и се намира на 30 км северно от Хале.

Тази машина се нарича „Kleine Johanna“, а какъв е смисълът от такова превозно средство и до колко е наистина използваемо, това си знае само този, който го е сътворил. Все пак Бойтлер „влезе в новините“, като представи „чудовището“ на изложението за велосипеди Cyclingworld в Дюселдорф, пише Automedia.bg.

Самоделката има гигантски параметри - тежи внушителните 2,18 тона, дълга е 5,2 метра, а височината е почти2 метра. 39-годишния Бойтлер, който произвежда превозни средства от скрап, е работил по „проекта“ 3 години и е вложил 2500 часа работа, като е използвал само компоненти от пунктове за отпадъци, с изключение на джантите.

Велосипедът има скоростна кутия от камион, комбинирана с велосипедна система за предавки. Освен това има двигател, „но той управлява само алтернатора и зарежда мобилния ми телефон“, казва изобретателят.

„Kleine Johanna“ има 35 предни и 7 задни предавки и се движи чрез педали като истински велосипед. „Мога дори да тегля 15 тона с него без никакви проблеми“, каза Бойтлер и допълни, че планира пътуване до Балтийско море през лятото. Със скоростта на движение е сметнал, че до там има 389 км и ще му отнеме около месец да ги измине.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    vladko
    bravo porednoto otkritie na veka, valqk s pedali, moga da opraq ulicite na selo za bez pari, samo malko asfalt ako mi dade nqkoi
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари