Най-много натрупан сняг има в Лом

3
Валежите ще продължат и днес
Валежите ще продължат и днес

Валежите ще продължат и днес

Валежната обстановка в страната продължава - най-внушителна е натрупаната снежна покривка до момента в Лом - 29 см.

В София, където е и най-ниската минимална температура тази сутрин - минус 6°, снежната покривка е около 10 см.

Валежите ще продължат и днес, като навсякъде са от сняг, по-значителни - в западната част на Дунавската равнина и планинските райони, предава БНТ. Остават условията за виелици и навявания.

С умерен, в Източна България силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува по-студен въздух и максималните температури в повечето райони ще останат под нулата - между минус 6° и минус 1°, в София - около минус 5°.

Облачно и със слаби снеговалежи ще бъде и през следващото денонощие. Минималните температури ще бъдат между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 4°и + 1°, в София - около минус 4°. През деня преваляванията в Западна България ще спрат, а на места и облачността ще се разкъса и намалее.

Утре ще се задържи много ветровито с умерен северозападен, в Източна България силен северен вятър. Остават условията за виелици и навявания.

В планините облачността също ще е значителна и ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен североизточен вятър.

Температурите още ще се понижат и максималните по най-високите върхове ще паднат до минус 17°, минус 18°.

Във вторник и сряда минималните температури ще се понижат още, на места във високите полета до минус 14° - минус 15°, а дневните ще останат почти без промяна.

В Западна и Централна България ще има и слънчеви часове, докато в източните райони ще остане облачно и ветровито, но почти без валежи.

Слабо затопляне и повече слънце се очаква в четвъртък и петък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари