Най-голямата звезда на Боливуд рекламира България

2
Видеото „Добре дошли в България“, което Шарук Кхан публикува и в официалната си страница във Фейсбук, е гледано от над 300 хил. души в един от най-големите сайтове за видео-споделяне - You Тube
Видеото „Добре дошли в България“, което Шарук Кхан публикува и в официалната си страница във Фейсбук, е гледано от над 300 хил. души в един от най-големите сайтове за видео-споделяне - You Тube Видео: Red Chillies Entertainment

„Добре дошли в България“ е заглавието на видеото, с което една от най-големите звезди на Боливуд – Шарук Кхан показа кадри от заснемането на последния си филм Dilwale в страната ни.

В близо 5-минутния клип се виждат както кадри от снимачната площадка, така и някои от емблематичните сгради на София и някои от колоритните й жители. Във видеото Шарук Кхан и филмовата му половинка Каджол споделят и личното си преживяване от престоя си у нас.

„За първи път съм в България и мисля, че това е едно от най-невероятните и красиви места, на които съм била. Хората са откровени и гостоприемни“, казва Каджол, Шарук Кхан демонстрира колоездачески умения в центъра на столицата.

Двамата прекараха няколко месеца в България за снимките на най-новата им лента Dilwale.

По време на престоя си Шарук Кхан имаше и срещи с българския министър на туризма Николина Ангелкова като още тогава заяви, че ще предостави кадри от филма си за популяризиране на възможностите за туризъм в България.

Това би било много ефективна реклама, особено за индийския пазар, където Боливуд е издигнат в култ.

Видеото „Добре дошли в България“, което Шарук Кхан публикува и в официалната си страница във Фейсбук, е гледано от над 300 хил. души в един от най-големите сайтове за видео-споделяне - You Тube, само няколко дни след качването си и продължава да привлича внимание. Всичко това се обосновава и с огромния интерес към филма Dilwale.

Премиерата му в Индия беше на 18 декември и отбеляза рекорд по предварителни продажби на билети. През първата седмица от прожекциите на класическата романтична драма са били генерирани приходи от близо 1 млрд. рупии или 13 млн. и 760 хил. евро.

Зрителски интерес е имало и в презокеански страни като Обединените арабски емирства, Обединеното кралство и САЩ. Dilwale се нарежда и в топ 5 на най-касовите индийски филми за 2015 г.

Индия е перспективен туристически пазар за България с население от 1,2 млрд. души и страната ни има реалния шанс да разшири позициите си на него. Броят на индийските туристи, посетили България през 2014 г., е над 8400, което е с близо 60% ръст спрямо предходната година, което показва перспектива за надграждане и наличие на интерес към България. Индийските туристи се интересуват предимно от нашите исторически обекти, спа услуги, шопинг и сити турове..

Източник: kmeta.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари